Škrtel: Dá sa povedať, že sme národ pobláznili

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 08:55 • 2 min
Škrtel: Dá sa povedať, že sme národ pobláznili

BRATISLAVA - Na slovenských futbalových reprezentantov pri ich návrate z majstrovstiev Európy vo Francúzsku v pondelok podvečer na Letisku Milana Rastislava Štefánika netrpezlivo čakali ich priaznivci. Najmä mladučkí nádejní futbalisti sa chceli odfotografovať so svojimi idolmi. Jedným z nich je kapitán a pilier zadných radov Martin Škrtel, ktorý v "krajine galského kohúta" odohral všetky štyri duely a mal kompletnú zápasovú minutáž.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že fanúšikovia chodili v hojnom počte aj na naše stretnutia na ME vo Francúzsku. Teší nás to, treba sa im za to poďakovať. Dá sa povedať, že sme národ pobláznili futbalom. Verím, že tak bude aj v budúcnosti," poznamenal skúsený zadák Škrtel, ktorý má na konte v najcennejšom drese už 85 štartov a päť strelených gólov.

 

Futbalisti Slovenska pod taktovkou trénera Jána Kozáka postupom do vyraďovacej fázy splnili cieľ, ktorý si dali pred odchodom na kontinentálny šampionát do Francúzska. V základnej B-skupine síce najskôr podľahli Walesu (1:2), ale potom zdolali Rusko (2:1) a remizovali s Anglickom (0:0) a ako najlepší tím z 3. miesta si zabezpečili postup do osemfinále. V nedeľňajšom dueli o elitnú osmičku už nestačili na úradujúcich svetových šampiónov Nemcov a podľahli favoritovi presvedčivo 0:3. "Ešte to neprebolelo," vrátil sa k stretnutiu proti "Nationalelf" v Lille Martin Škrtel a pokračoval: "Samozrejme, že nás to mrzelo a mrzí. Každý futbalista ide do zápasu s cieľom zvíťaziť. Bohužiaľ, Nemci nám ukázali svoju silu, kvalitu a postúpili zaslúžene do štvrťfinále. Moje pocity sú zmiešané, ale až postupom času si uvedomíme, aký úspech sme dosiahli."

 

Stopér anglického klubu FC Liverpool bude mať 15. decembra 32 rokov. V drese slovenskej reprezentácie štartoval handlovský rodák aj na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike, kde sa Slovensko pod vedením kouča Vladimíra Weissa prebojovalo tiež zo skupinovej fázy do osemfinále: až v "šestnástke" najlepších ich zastavilo Holandsko.

 

"Zažili sme majstrovstvá sveta, teraz sme boli na majstrovstvách Európy. Je to vrchol. Každý si to užil do sýtosti. Neviem, či ja osobne, ale určite chalani do budúcnosti veria, že na MS či ME sa ešte pozrú a zažijú ešte raz tú atmosféru," dodal Martin Škrtel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies