Škrtel chce po úspechoch u súperov víťaziť aj doma

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 08:19 • 2 min
Škrtel chce po úspechoch u súperov víťaziť aj doma

NETANYA - Kapitán Martin Škrtel verí, že slovenská futbalová reprezentácia uspeje už v nasledujúcom domácom zápase. Slováci zvíťazili v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v izraelskej Netanyi nad domácimi futbalistami 3:1 a z ostatných siedmich vystúpení na pôde súperov majú pozitívnu bilanciu 3 víťazstvá - 3 remízy - 1 prehra.

slovakia

left justify in out

Horšie je to však v domácom prostredí. Škrtel a spol. naposledy vyhrali na Slovensku ešte v októbri 2012, keď si na bratislavských Pasienkoch poradili s Lotyšmi 2:1. Potom nasledovali prehra s Gréckom, remíza s Litvou i Švédskom a neúspech s Bosnou a Hercegovinou.

"Bolo by pekné, keby sme po víťazstvách v Bosne, Poľsku a Izraeli začali víťaziť aj doma. Verím, že už v najbližšom domácom dueli s Čiernou Horou potvrdíme triumfy z ihrísk súperov. Rok sme začali víťazstvom, čo je povzbudzujúce pred ďalšími zápasmi," povedal po dueli vo "Svätej zemi" 29-ročný stopér FC Liverpool. 

 

V Izraeli predviedol svoj typický vynikajúci výkon. Bezpečne hasil každý pokus domácich o útočnú snahu a spoľahlivo rozohrával akcie z vlastnej polovice ihriska. Napokon hral do 66. min, keď ho na ihrisku vystriedal Dušan Švento. "Víťazstvo ma potešilo. Bol to taký typický prípravný zápas, dôležité je naše víťazstvo, čiže sme spokojní. Do stretnutia sme išli s tým, že chceme zvíťaziť, to sa nám podarilo. Možno opticky to vyzeralo, že Izraelčania mali loptu častejšie na kopačkách. Myslím si však, že my sme boli nebezpečnejší. Strelili sme tri góly a vyhrali sme zaslúžene. Do súbojov vonku môžeme ísť s tým, že budeme hrať zo zabezpečenej obrany a pokúšať sa o rýchle brejky, čo nám vyhovuje," zhodnotil štvornásobný najlepší futbalista SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies