Škrtel aj Kucka na druhú žltú kartu mysleli, ale situáciu ustáli

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 07:40 • 2 min
Škrtel aj Kucka na druhú žltú kartu mysleli, ale situáciu ustáli

LILLE - Dvaja kľúčoví futbalisti stredovej slovenskej osi Martin Škrtel a Juraj Kucka v mixzóne po súboji ME s Ruskom zhodne vyjadrili obrovskú radosť z triumfu 2:1, ocenili skvelých fanúšikov víťazného tímu a oboch potešil aj fakt, že nedostali druhú žltú kartu na turnaji. Tá by im vystavila stopku v teraz rozhodujúcom zápase v boji o postup proti Anglicku (pondelok 20. júna, St. Etienne, 21.00 SELČ).

slovakia

left justify in out

Defenzívny stredopoliar AC Miláno zhodnotil duel slovami: "Super, vyhralo sa, máme tri body a musíme ísť ďalej. Anglicko bude ešte ťažší súper ako Wales a Rusko, ale musíme si veriť. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, v druhom sme Rusov už trochu pustili do tlaku a bolo to ťažké. Ale dopadlo to dobre pre nás." Kucka išiel aj napriek "žltému nebezpečenstvu" do osobných súbojov maximálne agresívne, je to jeho štýl a toto od neho žiada aj tréner Ján Kozák. Ako ale priznal, predsa si len dával o čosi väčší pozor, keďže si do duelu so "zbornou" už priniesol žlté varovanie z prvého zápasu s Walesom, ktorý Slováci v Bordeaux prehrali 1:2. "Mal som to v hlave, dával som si pozor na nejakú zbytočnú žltú kartu. Takže v tomto smere je to dobré." Na tribúnach boli fantastickí diváci spod Tatier, ktorí vlievali silu ich miláčikom počas celého duelu vytrvalým povzbudzovaním. "Fanúšikovia boli úplne super. Za to im môžeme iba poďakovať. A dúfame, že s Anglickom to bude ešte lepšie," dodal Kucka.

 

Veľká spokojnosť sa zračila aj na tvári kapitána Škrtela: "Sme šťastní. Vedeli sme, že sme prehrali prvý zápas a niekde tie body musíme získať naspäť. Začalo sa to opatrne z oboch strán, ale pomohol nám prvý gól, ktorý dal Weiss a museli to otvoriť. To nám vyhovovalo, lebo máme brejkových hráčov. Potom Hamšo (Hamšík-pozn.) pridal druhý gól a v druhom polčase sme do toho išli s tým, že proste musíme pokračovať v tom istom. Nechceli sme ich púšťať do šancí, ale dostali sme sa pod tlak a chválabohu, že sme ho ustáli až do konca."

 

Okrem Kucku, Weissa a Maka bol v kartovom nebezpečenstve aj defenzívny pilier z Liverpoolu, ktorý by prípadnú stratu štartu proti Albiónu kvôli suspendácii veľmi ľutoval. "Mal som to v hlave celý zápas. Bolo by to nepríjemné, hlavne pre mňa osobne, ak by som nemohol hrať proti Anglicku. Som rád, že som v takomto ťažkom, vypätom a fyzickom zápase žltú kartu nedostal. A že budem môcť hrať aj v treťom zápase v skupine," priznal líder "sokolov", ktorý vychválil skvelých slovenských fanúšikov: "Boli vynikajúci. Tú ich podporu sme cítili a ďakujeme im za to. Sme radi, že sme sa s nimi mohli potešiť z dobrého výsledku. Myslím, že ich bolo dosť menej ako ruských, ale prekričali ich."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona