Škripek: V lete chce dozbierať podpisy pod petíciu Nahota na predaj

NETKY.SK • 1 August 2015, 14:05 • 2 min
Škripek: V lete chce dozbierať podpisy pod petíciu Nahota na predaj

BRATISLAVA - Europoslanec Branislav Škripek (OĽaNO) chce v lete vyzbierať 27 000 podpisov, ktoré chýbajú do 100 000, pod petíciu “Nahota na predaj”.

slovakia

left justify in out

Ak pod petíciu zozbiera 100 000 podpisov, bude sa ňou musieť zaoberať Národná rada SR. Cieľom petície je ochrana detí pred nevhodným mediálnym obsahom. “S petíciou pôjdeme do NR SR a budeme žiadať zmenu legislatívy tak, aby boli chránené naše deti,” povedal dnes pre agentúru SITA Branislav Škripek. Návrh zákona bude upravovať zobrazovanie nahoty v tlači. Pokiaľ bude na titulných stranách, či vo vnútri nevhodný obsah pre deti, tlač bude musieť byť označená ako erotická. A následne nebude môcť byť vystavená vo výkladoch stánkov či obchodov. “Za výchovu svojich detí sú v prvom rade zodpovední rodičia. Preto nechcem, aby boli slovenské deti nútené pozerať sa na erotický obsah. Samozrejme, kto chce erotické veci, nech si ich vyhľadá, je to jeho slobodná voľba. Ale nech to nie je v našom spoločnom verejnom priestore, pred zrakmi detí a mladých, a tých, ktorým to vadí,” zdôraznil Branislav Škripek.


Podľa europoslanca v našej krajine máme slobodu. „Platí to aj v obliekaní. Naša kultúra nám neprikazuje, čo si máme obliecť a čo nie. Máme slobodu výberu,” vysvetľuje Škripek. Zdôrazňuje však nutnosť zodpovednosti. “Sloboda prináša aj zodpovednosť. A preto na uliciach nevidíme nahých ľudí. Prečo však dovolíme, aby sme mali takto zobrazených ľudí v denníkoch a v mediálnom priestore, ktorý je rovnako verejný ako ulica,” pýta sa Škripek.


Škripek vo februári 2013 ešte ako poslanec NR SR neuspel v parlamente s novelou zákona o ochrane mravnosti detí a mládeže. Sľúbil však, že nepoľaví v snahe o reguláciu erotickej tlače. Podľa návrhu by sa v dennej tlači a v periodikách, ktoré nie sú označené ako erotické, nemali vyskytovať zobrazenia nahého ľudského tela, aby tak nedochádzalo k jeho obscénnemu neúctivému zobrazovaniu. Poslanec chcel, aby periodiká, kde sa takéto zábery nachádzajú, boli označené ako „erotické“.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona