Škripek sa stal podpredsedom Európskeho kresťanského politického hnutia

NETKY.SK • 25 Október 2014, 17:36 • 2 min
Škripek sa stal podpredsedom Európskeho kresťanského politického hnutia

BRATISLAVA - Slovenského poslanca Európskeho parlamentu Branislava Škripeka (OĽaNO) dnes zvolili za podpredsedu Európskeho kresťanského politického hnutia (European Christian Political Movement - ECPM).

slovakia

left justify in out

Na tento post ho navrhla rada hnutia. Voľba sa uskutočnila na jej 10. sneme, ktorý sa konal v Bratislave. "Veľmi si vážim dôveru členov ECPM, ktorú mi prejavili vo voľbách,“ zdôraznil v ďakovnej reči Škripek. „Je to pre mňa záväzok napĺňať spoločnú víziu hnutia. Chcem preto podporovať spoluprácu všetkých kresťanských europoslancov naprieč frakciami v Európskom parlamente a krajinami, ktoré zastupujú,“ ozrejmil svoje pôsobenie v hnutí slovenský europoslanec. Predsednícku radu ECPM tvorí okrem novozvoleného slovenského podpredsedu aj predseda ECPM Peter Östman spolu s ďalšími tromi členmi.


ECPM je jediná kresťanská európska politická strana. Bola založená v roku 2002 a na pôde Európskeho parlamentu funguje v rámci politickej frakcie ECR (Európski konzervatívci a reformisti). Podľa Branislava Škripeka má ECPM o poslaní Európskej únie jasnú predstavu. Chce chrániť a zachovávať ľudskú dôstojnosť ako základ pre politické rozhodovanie, uprednostňovať rodinu ako základnú bunku spoločnosti a ekonomiky, rozvíjať udržateľnosť podnikania ako aj inovácií, chrániť slobodu viery, vyjadrenia a svedomia a zastaviť obchodovanie s ľuďmi a sexuálne zneužívanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies