Škriniarov Inter postúpil do finále Európskej ligy

NETKY.SK • 18 August 2020, 11:41 • 2 min
Škriniarov Inter postúpil do finále Európskej ligy

NEMECKO - Druhým finalistom Európskej ligy sa stal milánsky Inter, ktorý v semifinálovom súboji nedal Šachtaru ani najmenšiu šancu.

slovakia

left justify in out

Suverénny Inter prevalcoval ukrajniského súpera

Skóre otvoril v 19. minúte Martinez, no hre v prvom dejstve chýbalo pomerne veľa k atraktivite. V druhom polčase sa to zmenilo najmä čo sa týka gólov. V jeho úvode najprv obranca Interu Alessandro Bastoni trafil pri odkope vo vlastnej šestnástke ruku spoluhráča Roberta Gagliardiniho, ale rozhodca penaltu neodpískal. V 62. minúte mohol Šachtar vyrovnať, no Junior Moraes hlavičkoval len do rúk brankára Samira Handanoviča. A tak sa k slovu dostal Inter, najprv D'Ambrosio po rohu zvýšil na 2:0 a Martinez druhým gólom v súboji v 74. minúte de facto rozhodol. V závere ešte pridal dva góly belgický kanonier. Momentálne sa nám všetko darí, ale musíme takto pokračovať aj ďalej. Rekordy sú na to, aby sa prekonávali, mňa viac zaujíma víťazstvo v súťaži. Musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa čo najlepšie na finále. Tímu sa momentálne darí a každý odvádza najlepšie výkony. V tréningu tvrdo pracujeme. Je to náročné, ale teraz môžete vidieť výsledky tvrdej práce. Chceme v tom pokračovať," povedal pre BT Sport Lukaku, ktorý za Inter počas svojej prvej sezóny strelil už 33 gólov a len jeden mu chýba na vyrovnanie rekordu Brazílčana Ronalda. Ten počas svojej prvej sezóne v Interi dal 34 gólov a priviedol ho k triumfe v Pohári UEFA v roku 1998. "Som útočník a som tu na to, aby som dával góly," dodal belgický reprezentant. Bol to neuveriteľný večer, niečo o čom snívate. Dokázali sme, že Inter je pripravený aj vo finále dosiahnuť veľké veci," povedal Martinez.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Inter (@inter),

 

 

Tréner víťazov Antonio Conte si po vysokej výhre zachoval chladnú hlavu. „Hlavné bude, aby nás tento výsledok nepobláznil. Postúpili sme do finále po tom, ako sme zdolali silné mužstvo. Boli sme dobrí, nenechali sme hráčov súpera hrať ich hru, ktorú chceli ukázať. Chlapci hrali presne tak, ako sa má hrať zápas v Európe," citovala ho agentúra AFP.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Inter (@inter),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies