Škriniar: Som rád, že som dostal šancu a ustáli sme tlak

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 15:52 • 2 min
Škriniar: Som rád, že som dostal šancu a ustáli sme tlak

VICHY - Hodený do hlbokej vody sa neutopil. Najmladší člen kádra slovenskej futbalovej reprezentácie na európskom šampionáte Milan Škriniar sa dočkal debutu na finálovom turnaji a to rovno v kľúčovom zápase v boji o postup do osemfinále. Tréner Ján Kozák poslal 21-ročného dobre stavaného stopéra na ihrisko v 78. minúte stretnutia s Anglickom (0:0) namiesto Vladimíra Weissa a vytýčil mu defenzívne úlohy - vykrývanie priestoru pred vlastnou šestnástkou a pomoc pri bránení vrcholiaceho tlaku favorita.

slovakia

left justify in out

Škriniar sa ich zhostil na jednotku, vôbec nepôsobil dojmom neoťukaného "benjamínka" a nebojácnym výkonom prispel k zisku cenného bodu.

 

"Som rád, že ma tréner hodil do hlbokej vody, pretože mám na konte štart na šampionáte. Nebolo to ľahké, ale tešil som sa a bol som plný očakávania," opísal Škriniar na utorňajšom mediálnom termíne vo Vichy svoje dojmy zo zápasu s Anglickom, ktorý bol len jeho tretí v národnom tíme a zatiaľ najdôležitejší.

 

"Prišiel som na ihrisko pomôcť udržať bezgólový výsledok, pretože kvalita Angličanov bola enormná. My sme ukázali veľkú bojovnosť a odhodlanie, o čom svedčí aj skutočnosť, že v závere Robo Mak napriek zraneniu bojoval s nami a dohral zápas. V záverečných minútach sa už toho z našej strany veľa konštruktívneho robiť nedalo, iba vytrvalo brániť a ustáť tlak súpera. Sme šťastní, že sa nám to napokon podarilo. Tréner mi pred striedaním povedal, aby som spolu s Norom Gyömbérom vypĺňal priestor pred Maťom Škrtelom a Janom Ďuricom," odkryl legionár Sampdorie Janov pokyny, s ktorými ho kouč poslal vo fáze vrcholiaceho anglického tlaku na trávnik.

 

Albión napriek viacerým zmenám v zostave vytrvalo "dusil" Slovákov. V 56. minúte navyše posilnil jeho víťazné chúťky kapitán Wayne Rooney, ktorého príchod na ihrisko sprevádzala ohlušujúca reakcia ostrovných fanúšikov. "Všetci vieme, kto je Wayne Rooney a Angličania to vedia dvojnásobne. Jeho príchod vlial mužstvu sebavedomie a túžbu po víťazstve. My sme však aj túto situáciu ustáli a to je najdôležitejšie. Všetci veríme tomu, že vďaka získanému bodu s Anglickom pôjdeme ďalej," vyjadril Škriniar presvedčenie, že misia slovenského tímu sa neskončí v skupinovej fáze.

 

Zhruba 15-minútový pobyt na ihrisku si bývalý hráč MŠK Žilina užil: "Som rád, že som dostal šancu. O to viac, keď to takto dobre dopadlo. Cítil som sa dobre. Mal som aj odozvu na môj výkon a debut na šampionáte. Známi mi poslali strašne veľa esemesiek, na všetky som ani nestihol odpísať. Všetkým sa chcem poďakovať za podporu," dodal Škriniar.

 

Na margo eventuálneho osemfinálového súpera však nechcel predbiehať sled udalostí, keďže na definitívu si so spoluhráčmi musel počkať minimálne do utorka večera, resp. do stredy. "V tejto fáze už si súpera nevyberieme, pretože každý z tímov má veľkú kvalitu. Chalani však ukázali, že vedia hrať aj so silnejšími tímami. Uvidíme, či to bude Španielsko, Nemecko, alebo niekto iný. Na každého sa zodpovedne pripravíme," podotkol Škriniar.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona