Škriniar sa z Interu nechystá odísť. Som tu šťastní, tvrdí

NETKY.SK • 26 Máj 2018, 09:22 • 2 min
Škriniar sa z Interu nechystá odísť. Som tu šťastní, tvrdí

MILÁNO - Slovenský futbalový reprezentant Milan Škriniar vlani prestúpil do Interu Miláno.

slovakia

left justify in out

Sampdoria Janov vtedy za 22-ročného stopéra dostala 20 miliónov eur, viac za slovenského hráča v histórii nikto nezaplatil. Odchovanec Žiliny sa ihneď etabloval v novom pôsobisku a v priebehu roka sa vypracoval na kľúčového obrancu Interu. V sezóne odohral všetkých 38 ligových duelov a pomohol Milánčanom k návratu do Ligy majstrov. Dokonca prekonal klubový rekord Javiera Zanettiho v počte minút na trávniku, dovedna ich nazbieral 3420. S trhovou hodnotou 42 miliónov eur je druhým najdrahším futbalistom Interu.

Ako stúpali Škriniarove výkony, tak sa začali rojiť špekulácie o odchode do elitných európskych klubov. Skloňoval sa veľký záujem Manchestru City počas zimného prestupového obdobia, média prišli aj s interesom FC Barcelona. Mladý obranca však odchod zo San Sira nateraz vylúčil. "Milan zostane v Miláne, je to naozaj tak. Určite, stopercentne, ja som nikdy nešpekuloval. Vždy som hovoril, že som v Interi rád a môj cieľ je hrať s klubom v Lige majstrov. Tú sme vybojovali a teraz v nej chcem obstáť čo najlepšie," prezradil Škriniar pre denník Šport.

Škriniarove výkony si všimli aj zahraničné média, viackrát sa objavil v ideálnej jedenástke talianskej Serie A, renomovaný portál Goal.com ho zaradil do najlepšej zostavy sezóny v Európe. Ocitol sa v nej medzi menami ako Lionel Messi či Cristiano Ronaldo. "Tak azda by sme niečo vyhrali. Sú to hráči svetových kvalít a ja môžem byť len rád, že sa mi podarilo dostať sa medzi nich. Úprimne priznávam, že ma to prekvapilo, o to viac si to vážim. Pre mňa sú najlepší stopéri v tejto sezóne Kalidou Koulibaly a Sergio Ramos," povedal Škriniar, ktorý napriek raketovej kariére ostáva skromný a pri zemi: "Myslím si, že je to dôležité nielen u futbalistov, ale celkovo u každého človeka. Všetko by sa v živote malo odvíjať od správneho nastavenia hlavy."
 

Mladý obranca sa vyjadril aj na margo nečakaného kroku trénera Argentíny Jorgeho Sampaoliho, ktorý sa rozhodol nezaradiť najlepšieho strelca Serie A Maura Icardiho do nominácie na MS 2018 v Rusku (14. júna - 15. júla): "Bolo to prekvapenie pre nás všetkých v šatni Interu. Tréner mal asi iné predstavy, ťažko môžem ja k tomu povedať niečo viac. Mauro bol sklamaný, ale čo s tým narobí? Teraz budeme obaja sledovať šampionát len doma pred televízorom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona