Škriniar nerieši účasť na ME, výzvou je už kemp A-tímu SR

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 12:01 • 2 min
Škriniar nerieši účasť na ME, výzvou je už kemp A-tímu SR

BRATISLAVA - Stopér talianskeho futbalového klubu Sampdoria Janov Milan Škriniar je jeden z trojice členov reprezentácie SR do 21 rokov, ktorí figurujú v širšej nominácii trénera slovenského A-tímu Jána Kozáka pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný stredný obranca počas zimného prestupového obdobia zamieril na Apeninský polostrov z MŠK Žilina. V novom prostredí sa najskôr musel udomácniť, v závere tamojšej najvyššej súťaže Serie A 2015/2016 však trikrát dostal príležitosť ukázať sa na trávniku - dva razy ako člen základnej zostavy Sampdorie, raz ako striedajúci hráč. V poslednom ligovom súboji Janovčanov na ihrisku istého šampióna Juventusu Turín však odohral od úvodného hvizdu len 14 minút, po faule na Chorváta Maria Mandžukiča v pokutovom území dostal červenú kartu. "Môj spoluhráč Dávid Ivan dostal červenú v premiére za Sampdoriu, ja v treťom dueli, možno to má nejakú súvislosť," pousmial sa Škriniar a pokračoval: "Nemyslím si, že by išlo z mojej strany o nejakú premotivovanosť. Bol som rád, že som nastúpil. Chcel som Mandžukičovi zobrať loptu a zabrániť gólu, ale spravil to veľmi skúsene. V kabíne mi nikto nenadával, tréner mi povedal, že to nevadí, stalo sa, a že takých zápasov ešte bude veľa. Celkovo boli v klube spokojní s tým, čo som odohral. Verím, že sa to bude zlepšovať stále viac."

Mládežnícky reprezentant SR Škriniar porovnal súťaže, v ktorých dosiaľ pôsobil: "Taliansko je úplne iné ako slovenská liga, treba si zvyknúť na rýchlosť a aj na väčšiu kvalitu mužstiev. Zo začiatku som to sledoval väčšinou z lavičky alebo z tribúny. Potom som dostal šancu a celkom sa mi darilo, no ďalší zápas som opäť nehral, bol som z toho trochu smutný. Raz hrám, raz nehrám, raz som na lavičke... verím, že to v budúcej sezóne bude lepšie."

To, že sa pred ME ocitol v širšej nominácii seniorského národného mužstva, berie Škriniar ako prvý krok smerom k želanému stabilnému pôsobeniu v reprezentačnom "áčku". "Samozrejme, som rád, že som medzi týmito chalanmi, ktorí vytvorili výbornú partiu, dokázali to aj postupom na Euro. Teší ma, že postupne sa k nim dostávam bližšie. Pre mňa je výzva už to, že som na tomto prípravnom kempe. Euro by bolo veľmi pekné vyvrcholenie. Ale opakujem, som rád, že sa mi otvorili prvé dvere do reprezentácie, to je pre mňa teraz výzva," uzavrel Milan Škriniar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona