Škriniar je najmä rád za debut, verí v ďalšie porcie

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 12:22 • 2 min
Škriniar je najmä rád za debut, verí v ďalšie porcie

JANOV - Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Milan Škriniar, ktorý sa v nedeľu dočkal svojho premiérového vystúpenia v najvyššej talianskej súťaži Serie A, verí, že do konca tejto sezóny ešte dostane na Apeninskom polostrove príležitosť ukázať sa.

slovakia

left justify in out

Obranca Sampdorie Janov zasiahol do domáceho stretnutia svojho tímu v rámci 35. kola proti mužstvu Lazia Rím v nadstavení druhého polčasu ako striedajúci hráč, v záverečných minútach aj za cenu žltej karty ubránil pre Sampdoriu víťazstvo 2:1. Dvadsaťjedenročný stopér po svojom januárovom príchode z MŠK Žilina už bol na jar jedenásťkrát na lavičke Sampdorie, no na ihrisko sa dostal až v súboji s Laziom. "Ja som v prvom rade hlavne rád za to, že som konečne nastúpil do zápasu, i keď len na tie dve minúty. Samozrejme, bol by som radšej za viac minút počas toho obdobia, čo som v talianskej lige. Ale som rád, že aspoň toto prišlo," povedal Škriniar v rozhovore pre sport.sk.

Tréner janovského mužstva Vincenzo Montella sa po prvý raz rozhodol pre mladého Slováka. "Keď vystriedal druhého hráča, poslal ma s ďalšími dvoma chalanmi rozcvičovať sa a potom, keď už šiel striedať, zavolal ma a dal pokyny, s akými mám ísť na ihrisko. Povedal mi, že mám hrať jednoducho a hlavne, aby sme udržali výsledok, keďže je už 92. minúta a víťazstvo je pre nás veľmi dôležité," uviedol Škriniar, ktorý sa zapísal aj do štatistík potrestaných hráčov: "Zobral som si loptu cez hráča, nie šmýkačkou, len tak v stoji a hráč padol na zem. Rozhodca mi to zapískal. Možno to ani nemusel, ale on to zapískal a ešte mi dal aj žltú kartu. V talianskej lige je to tak, že to tu nie je až také kontaktné a podobné fauly sa pískajú."

Sampdoria sa tri kolá pred koncom aktuálneho ročníka víťazstvom vyšvihla na 14. pozíciu v tabuľke Serie A a prakticky si zabezpečila zotrvanie v tamojšej najvyššej súťaži, čo by mohlo Škriniarovi pomôcť v súvislosti s nádejou na ďalšie štarty ešte v tejto sezóne. "Verím, že by som sa ešte mohol na ihrisku ukázať. Možno aj to, že sme už zachránení, k tomu prispeje. Verím, že by som mohol dostať šancu hrať od začiatku, aj keď nemáme pred sebou nejaké jednoduché zápasy," povedal Škriniar. Na Sampdoriu ešte čakajú súboje v Palerme, domáce derby s FC Janov a napokon duel na pôde už istého šampióna, ktorým je Juventus Turín. "Nebolo to vôbec jednoduché, hrali sme o záchranu, šance nastúpiť som nedostával, z toho som bol sklamaný. Ale už to konečne prišlo a verím, že sa to naštartuje," uzavrel pre sport.sk Milan Škriniar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies