Skrat chladničky zrejme spôsobil požiar v nemocničnom areáli v Prostějove

NETKY.SK • 26 September 2013, 18:45 • 2 min
Skrat chladničky zrejme spôsobil požiar v nemocničnom areáli v Prostějove

PRAHA - Zrejme skrat chladničky bol príčinou požiaru, ktorý dnes v skorých ranných hodinách spôsobil rozruch v nemocnici v Prostějove v Olomouckom kraji ČR.

slovakia

left justify in out

Hustý dym z kantíny v areáli zdravotníckeho zariadenia sa totiž dostal do objektov s pacientmi, ktorých necelú dvadsiatku museli preventívne evakuovať, a to vrátane novorodencov z gynekologicko-pôrodnického oddelenia. Aj keď hasiči dostali požiar rýchlo pod kontrolu, materiálne škody činia asi pol milióna Kč. K ujmám na zdraví nedošlo a evakuovaní sa po desiatkach minút mohli vrátiť na svoje lôžka. Informoval o tom internetový server iDNES.cz i spravodajská televízia ČT24.

Podľa hovorkyne nemocnice Hany Szotkowskej sa nikto z pacientov neocitol v ohrození plameňov ani dymu. Personál zdravotníckeho zariadenia je pre podobné situácie dobre vyškolený, pretože nemocnica pravidelne organizuje ich nácvik, zdôraznila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona