Skrachovaná CK Alex Tour nechala v zahraničí 125 dovolenkárov

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 07:28 • 2 min
Skrachovaná CK Alex Tour nechala v zahraničí 125 dovolenkárov

Skrachovaná CK Alex Tour nechala v zahraničí 125 dovolenkárov - Zaujímavosti Skrachovaná cestovná kancelária (CK) zo Šamorína Alex Tour nechala v zahraničí 125 dovolenkárov. Turisti sa nachádzajú v šiestich destináciách, ako sú napríklad Turecko, Malorka,

slovakia

left justify in out

img

Skrachovaná cestovná kancelária (CK) zo Šamorína Alex Tour nechala v zahraničí 125 dovolenkárov. Turisti sa nachádzajú v šiestich destináciách, ako sú napríklad Turecko, Malorka, Korfu či Kréta.

"V súčasnosti zabezpečila poisťovňa Kooperativa v spolupráci so spoločnosťou Coris repatriáciu pre prvých 30 klientov CK Alex Tour," uviedla pre TASR Erika Barkolová, vedúca oddelenia marketingu poisťovne Kooperativa, u ktorej má spoločnosť Alex Tour uzatvorenú zákonnú poistku voči insolventnosti. Z uvedeného počtu je 24 turistov na Korfu a šesť dovolenkárov na Rhodose.

Poisťovňa Kooperativa nemá podľa Barkolovej v súčasnosti dostatok informácií od CK Alex Tour. "Prostredníctvom svojho partnera sme tak poskytli pre klientov cestovnej kancelárie predbežnú garanciu v dĺžke dvoch dní do získania potrebných informácií a možnosti rozhodnutia o ďalšom postupe riešenia v zmysle príslušnej poistnej zmluvy," opísala Barkolová.

Turisti budú podľa jej slov o postupe informovaní prostredníctvom spoločnosti Coris, ktorá postúpi informáciu na zastupiteľstvá v jednotlivých krajinách. "Niektorí delegáti cestovnej kancelárie sú nedostupní na svojich telefónnych číslach, nie je preto možné komunikovať touto cestou s klientmi a informovať ich o poskytnutej garancii," doplnila Barkolová.

Ľudia, ktorí ešte na dovolenku neodcestovali a majú zaplatené zálohové platby či celú cenu zájazdu, by si mali písomne uplatniť nárok na náhradu škody.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies