Škótsky herec David Tennant podal žalobu za odpočúvanie na týždenník News of the World

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 10:17 • 2 min
Škótsky herec David Tennant podal žalobu za odpočúvanie na týždenník News of the World

Edinburgh - Škótsky herec David Tennant, ktorý je známy napríklad zo seriálu Doctor Who (2005), žaluje mediálnu spoločnosť News UK v prípade odpočúvania už nevychádzajúcim týždenníkom News of the World.

slovakia

left justify in out

Právnická firma Collyer Bristow, ktorá vrátane 45-ročného rodáka z Bathgate zastupuje aj ďalších deväť britských osobností, podala vo štvrtok na Vrchnom súde v Londýne žiadosť o odškodenie za tento incident.

 

Ako v nej uviedla, jej klienti nemali pre ukončenie kompenzačného plánu inú možnosť. Týždenník sa podľa firmy síce "priznal a ospravedlnil za vstupovanie do hlasových schránok viacerých prominentných osôb" a v roku otvoril spomínaný plán ako alternatívu k súdnym procesom, ale odškodňoval menej ako 18 mesiacov.

 

 "News Group stiahla kompenzačný plán v roku 2013, pričom pre tento krok neuviedla pádne vysvetlenie a zlyhala v odškodnení obetí, aj napriek všetkej snahe právnikov urovnať prípad mimosúdne," uviedol Steven Heffer konajúci v mene žalobcov. 

James Murdoch, ktorý je synom mediálneho magnáta Ruperta Murdocha a vlastníka News UK, zastavil v júli 2011 po 168 rokoch vydávanie týždenníka News of the World po tom, ako sa na verejnosť dostali informácie, že sa nabúrali do telefónu zavraždenej školáčky Milly Dowler.

 

Magazín okrem toho neoprávnene sledoval telefóny celebrít, politikov či členov britskej kráľovskej rodiny. Škandál pobúril britskú verejnosť a musela naň reagovať aj vláda, ktorá si v týždenníku objednávala inzertný priestor. Bývalý šéfredaktor Andy Coulson strávil v súvislosti s prípadom 18 mesiacov za mrežami.

 

Medzi osobnosťami, ktoré sa dočkali odškodnenia boli napríklad Jude Law, Hugh Grant či Charlotte Church. Ďalšie celebrity, ktoré s Tennantom žiadajú kompenzáciu sú Fran Cutler, Jess Morris, Tanya Frayne, Sophia Myles, Rob Gros či Eddie Irvine. Podobnú žiadosť na súde údajne podali aj ďalšie právnické firmy. Zástupcovia News UK sa k situácii odmietli vyjadriť. 


David Tennant v kultovom seriáli Doctor Who, známom aj ako Pán času, účinkoval v rokoch 2005 až 2010, pričom sa predstavil ako Desiaty Doktor. Zahral si tiež Bartyho Croucha Juniora vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005) alebo lovca upírov Petra Vincenta v remakeu hororovej komédie Fright Night (2011). Predstavil sa aj v hlavných úlohách seriálov Single Father (2010), Broadchurch (2013) a Gracepoint (2014).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies