Škótski futbalisti odohrajú v Londýne prvý zápas od 1999

NETKY.SK • 14 August 2013, 17:14 • 2 min
Škótski futbalisti odohrajú v Londýne prvý zápas od 1999

LONDÝN - Tisíce škótskych futbalových fanúšikov oblečených v tradičných károvaných sukniach (kiltoch) prichádzajú v stredu do Londýna, kde ich reprezentácia odohrá v stredu na štadióne vo Wembley s anglickým futbalovým mužstvom prvý zápas za posledných 14 rokov.

slovakia

left justify in out

Škóti sa schádzajú na londýnskom Trafalgarskom námestí, kde pijú pivo, spievajú a vylepujú plagáty propagujúce škótsku nezávislosť. Polícia oba tábory oddeľuje, no zatiaľ zasahovať nemusela. Medzištátne prípravné stretnutie na štadióne Wembley sa uskutoční 13 mesiacov pred plánovaným referendom, v ktorom majú škótski občania možnosť rozhodnúť o zotrvaní, či vystúpení zo Spojeného kráľovstva po viac ako 300 rokoch v politickej únii s Anglickom.

Každoročné priateľské zápasy medzi Škótskom a Anglickom museli byť v roku 1989 zrušené pre násilnosti medzi fanúšikmi, ktoré ich pravidelne sprevádzali. Odvtedy sa uskutočnil v Londýne len jeden vzájomný zápas v roku 1999.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona