Škótskej ošetrovateľke sa vrátila ebola, je vo vážnom stave

NETKY.SK • 9 Október 2015, 15:57 • 2 min
Škótskej ošetrovateľke sa vrátila ebola, je vo vážnom stave

LONDÝN - Škótska zdravotná sestra Pauline Cafferkeyová, ktorá sa začiatkom tohto roku uzdravila z eboly, je opäť "vo vážnom stave".

slovakia

left justify in out

V noci nadnes ju prepravili zo škótskeho Glasgowa na špecializované nemocničné oddelenie v Londýne, pretože sa u nej prejavila "nezvyčajne oneskorená komplikácia". Oznámil to zdravotnícky personál nemocnice v Glasgowe.

 

"V skorých ranných hodinách bola Pauline Cafferkeyová premiestnená z Univerzitnej nemocnice kráľovnej Alžbety v Glasgowe do Kráľovskej slobodnej nemocnice v Londýne kvôli nezvyčajnej oneskorenej komplikácii súvisiacej s ochorením," napísala podľa tlačovej agentúry DPA nemocnica v Glasgowe.

 

Londýnska nemocnica dnes napoludnie vo vyhlásení uviedla, že Cafferkeyová (39) sa nachádza "vo vážnom stave".

 

Cafferkeyová začiatkom tohto roka strávila približne mesiac v izolácii v Kráľovskej slobodnej nemocnici, keď sa vlani v decembri v Sierre Leone nakazila ebolou.

"U Pauline sa prejavuje komplikácia z predchádzajúcej infekcie vírusom eboly," uviedla Dr. Emilia Crightonová, riaditeľka úradu pre verejné zdravie pre oblasť Glasgowa a Clydeu.

 

"Ohrozenie verejného zdravia je veľmi malé," vyhlásila Crightonová. "V súlade so zvyčajnými postupmi v takýchto prípadoch sme aj teraz zistili totožnosť malého počtu blízkych kontaktov, ktoré Pauline mala, a tie budeme preventívne pozorovať," dodala.

 

Kráľovská slobodná nemocnica uviedla, že Cafferkeyovú liečia "v izolačnej jednotke s prísnym režimom, podľa celoštátne dohodnutých inštrukcií".

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona