Škótska labouristická strana si zvolila za predsedu bývalého ministra

NETKY.SK • 13 December 2014, 14:38 • 2 min
Škótska labouristická strana si zvolila za predsedu bývalého ministra

LONDÝN - Škótska labouristická strana si dnes zvolila za svojho predsedu bývalého britského ministra pre Škótsko Jima Murphyho, ktorý pred septembrovým referendom viedol kampaň proti odtrhnutiu Škótska od Británie.

slovakia

left justify in out

Vo funkcii nahradí Johann Lamontovú, ktorá rezignovala v októbri obviňujúc vedenie britských labouristov, že sa voči labouristom v Škótsku správajú ako "k pobočke".
      

"Škótsko sa mení a mení sa aj Škótska labouristická strana," zdôraznil dnes Murphy. A dodal, že labouristi musia vyraziť do ofenzívy voči Škótskej národnej strane, ktorá má v škótskom parlamente väčšinu kresiel, ak má Labouristická strana pod vedením Eda Milibanda v májových parlamentných voľbách v Británii poraziť Cameronovu koalíciu konzervatívcov a liberálnych demokratov.
      

Labouristická strana má v Škótsku tradične silnú podporu voličov. Vo voľbách v roku 2010 zvolili škótski voliči do britského parlamentu 41 labouristických poslancov a iba jedného poslanca Konzervatívnej strany britského premiéra Davida Camerona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona