Škótska cirkev schválila svätenie homosexuálnych duchovných

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 09:21 • 2 min
Škótska cirkev schválila svätenie homosexuálnych duchovných

EDINBURGH - Generálne zhromaždenie škótskej národnej presbyteriánskej cirkvi schválilo svätenie homosexuálnych duchovných, ktorí žijú v civilných partnerstvách.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v sobotu stanica BBC.

 

Vrcholný orgán Church of Scotland o tom rozhodol hlasovaním v pomere 309 ku 183. Hlasovaniu delegátov predchádzala rozsiahla celocirkevná diskusia a konzultácie s jednotlivými farnosťami.

Podľa stúpencov návrhu sa škótska cirkev musí v tomto smere prispôsobiť modernému svetu. Oponenti zase varujú, že rozhodnutie spôsobí rozbroje vo vnútri cirkvi.

 

Hovorca Church of Scotland zdôraznil, že cirkev stále považuje manželstvo za zväzok muža a ženy. Povolila však jednotlivým kongregáciám, aby si podľa vlastného uváženia mohli ustanoviť za pastora alebo diakona osobu, ktorá žije v registrovanom civilnom partnerstve s partnerom rovnakého pohlavia.

Príslušnú zmenu podporilo 31 z celkového poštu 45 farností.

 

Ešte tento týždeň by generálne zhromaždenie škótskej cirkvi malo rozhodnúť o tom, či umožní aj svätenie duchovných, žijúcich v homosexuálnych manželstvách, ktoré boli v Škótsku zlegalizované len vlani.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies