Škóti v nominácii proti Anglicku nastúpia aj s navrátilcom Brownom

NETKY.SK • 2 November 2016, 15:36 • 2 min
Škóti v nominácii proti Anglicku nastúpia aj s navrátilcom Brownom

EDINBURGH - Tréner škótskej futbalovej reprezentácie Gordon Strachan nominoval 25 hráčov na blížiaci sa zápas proti Anglicku (11. novembra o 20.45 h SEČ v Londýne) v "slovenskej" F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Informuje o tom web národnej asociácie SFA. Jediným hráčom v nominácii, ktorý nepôsobí na území Veľkej Británie, je 19-ročný krídelník bundesligového RB Lipsko Oliver Burke.

slovakia

left justify in out

Vo výbere figuruje aj navrátilec - 31-ročný stredopoliar Celticu Glasgow Scott Brown, ktorý v auguste oznámil ukončenie kariéry v národnom mužstve. "Scott oznámil koniec v auguste, bol vtedy v inej situácii než dnes. Cíti, že nám môže pomôcť k naplneniu cieľa, ktorým je postup na záverečný turnaj," vyhlásil kouč Strachan a dodal: "Všetci sa tešíme na súboj s Anglickom vo Wembley. Cítime, že po ostatných výsledkoch prišiel opäť čas začať víťaziť."

Škóti sú po 3. kole kvalifikácie MS 2018 so 4 bodmi na štvrtej priečke F-skupiny. Najskôr presvedčivo zvíťazili na Malte (5:1), v októbri však nedosiahli výsledky podľa svojich predstáv doma proti Litovčanom (1:1) a ani v Trnave proti Slovákom (0:3). Anglicko je lídrom so 7 bodmi, po 5 bodov majú Litva a Slovinsko. Slovensko dosiaľ získalo 3 body, Malta ani jeden.


Nominácia škótskej futbalovej reprezentácie na zápas proti Anglicku (11. novembra o 20.45 h SEČ v Londýne) v "slovenskej" F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska:


Brankári: Craig Gordon (Celtic Glasgow), Jack Hamilton (Heart of Midlothian), David Marshall (Hull City/Angl.)


Obrancovia: Christophe Berra (Ipswich Town/Angl.), Gordon Greer (Blackburn Rovers/Angl.), Grant Hanley (Newcastle United/Angl.), Stephen Kingsley (Swansea City/Angl.), Russell Martin (Norwich City/Angl.), Callum Paterson (Heart of Midlothian), Lee Wallace (Glasgow Rangers)


Stredopoliari: Ikechi Anya (Derby County/Angl.), Barry Bannan (Sheffield Wednesday/Angl.), Scott Brown, James Forrest (obaja Celtic Glasgow), Oliver Burke (RB Lipsko/Nem.), Darren Fletcher, James Morrison (obaja West Bromwich Albion/Angl.), James McArthur (Crystal Palace/Angl.), John McGinn (Hibernian), Matt Ritchie (Newcastle United/Angl.), Robert Snodgrass (Hull City/Angl.)


Útočníci: Steven Fletcher (Sheffield Wednesday/Angl.), Leigh Griffiths (Celtic Glasgow), Chris Martin (FC Fulham/Angl.), Steven Naismith (Norwich City/Angl.)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona