Škóti sa obávajú tisícok poľských fanúšikov

NETKY.SK • 8 Október 2015, 09:15 • 2 min
Škóti sa obávajú tisícok poľských fanúšikov

GLASGOW - Štvrtkový zápas futbalovej kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska medzi Škótskom a Poľskom (začiatok o 20.45 v Glasgowe) bude mať prívlastok rizikový. Hostia dostali od organizátorov 3000 vstupeniek, škótska polícia sa však obáva, že v hľadisku Hampden Parku bude Poliakov oveľa viac.

slovakia

left justify in out

"Veľa Poliakov žijúcich v Škótsku vykúpilo lístky aj do iných sektorov štadióna, kde budú sedieť škótski priaznivci. Chceme však všetkých ubezpečiť, že urobíme, čo bude v našich silách, aby bol zápas dobre zabezpečený," upozornil vrchný policajný komisár v Glasgowe Andy Bates na stránkach miestnej tlače.


Podľa bezpečnostných zložiek je prakticky nemožné oddeliť domácich fanúšikov od Poliakov žijúcich v Škótsku.

Tamojšia futbalová asociácia (SFA) zverejnila upozornenie, že priaznivci drukujúci hosťujúcemu tímu, ktorí budú sedieť medzi Škótmi, by nemali vzbudzovať pozornosť poľskými národnými symbolmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona