Škóti počítajú s vlastnou výpravou na OH 2016

NETKY.SK • 18 September 2013, 15:10 • 2 min
Škóti počítajú s vlastnou výpravou na OH 2016

EDINBURGH - Škótsko plánuje poslať do Ria de Janeiro na olympijské hry 2016 vlastnú výpravu, ak presne o rok 18. septembra prejde v referende návrh na odtrhnutie krajiny od Spojeného kráľovstva. Povedala to ministerka pre šport Shona Robisonová.

slovakia

left justify in out

Škótski športovci doteraz reprezentovali na olympijských hrách Veľkú Britániu. Vlani v Londýne sa podieľali na medailovom zisku približne 18 percentami. Najcennejšie kovy získali tenista Andy Murray a dráhový cyklista Chris Hoy.

"Počítame s tým, že ak ľudové hlasovanie spraví zo Škótska nezávislý štát, pôjdu do Brazílie samostatné tímy olympionikov a paralympionikov," uviedla Robisonová. Referendum je vypísané na 18. septembra 2014.

Škótsko je súčasťou Spojeného kráľovstva už viac než tri storočia a momentálne má štatút poloautonómneho územia. Samostatne si spravuje rezorty školstva, zdravotníctva, životného prostredia či súdnictva. Paradoxom je, že pár týždňov pred referendom sa uskutočnia v Glasgowe XX. hry Commonwealthu (23. júla - 3. augusta 2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies