Škóti po výhre v atraktívnom zápase nad Slovinskom opäť v hre o postup

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 13:04 • 2 min
Škóti po výhre v atraktívnom zápase nad Slovinskom opäť v hre o postup

Glasgow - Škótskych futbalových reprezentantov udržal v hre o postup na svetový šampionát do Ruska Chris Martin. Dvadsaťosemročný útočník rozhodol dve minúty pred koncom riadneho hracieho času nedeľňajšieho zápasu "slovenskej" F-skupiny so Slovinskom o tesnom triumfe 1:0. Na ihrisko pritom prišiel len šesť minút predtým a za bučania časti tribún.

slovakia

left justify in out

"Nebudem fanúšikom hovoriť, čo si majú myslieť, alebo ako sa majú cítiť. No snáď si tie tri body užili a pred zápasom s Anglickom panuje viac optimizmu. Vždy tvrdo pracujeme pre trénera, jeden pre druhého a pre krajinu. Tréner ukázal, že verí každému jednému z nás. Vedeli sme, že to bol zápas, ktorý musíme vyhrať a myslím si, že za týchto okolností to bol veľmi dobrý výkon. Môže to byť pre nás skutočný bod zlomu. Sme späť v hre a pár bodov od druhého miesta," povedal Martin pre bbc.com.

 

Škóti poskočili na štvrté miesto tabuľky a na konte majú sedem bodov. Na tretie Slovinsko strácajú jeden a na druhé Slovensko dva body. Na čele je s 13 bodmi nezdolané Anglicko.

 

Domáci hráči boli v Glasgowe od začiatku aktívnejší. Už v 2. minúte si vypracovali veľkú šancu, keď po rohu zakončil Russel Martin. Ten istý hráč v 7. minúte dostal loptu do siete, ale rozhodca gól neuznal pre útočný faul. Neskóroval ani Leigh Griffiths, keď v 35. a 36. minúte dvakrát trafil len do bránkovej konštrukcie. V druhom polčase už šancí ubudlo a hralo sa najmä medzi šestnástkami. Až prišla 88. minúta a o zisku troch bodov rozhodol Martin.

 

"Bol to sladký moment pre neho i pre celý tím. Každý vie, že sme si zaslúžili vyhrať. Kedysi bučali na Kennyho Dalglisha, Alana Hansena či Garyho McAllistera. Je to skvelá skupina, do ktorej sa dostal. Keď sa môžete porovnávať s týmito chlapcami, je to fantastické. Každý tu chápe, čo Martin prináša tomuto tímu. Niektorí ľudia to však nevidia, čo je pochopiteľné," povedal tréner Gordon Strachan.

 

Nesmierne ho potešil aj výkon debutanta Stuarta Armstronga. Stredopoliar Celticu Glasgow prihral Martinovi na gól. "Predviedol najlepší debut za Škótsko, aký som videl. Hral výborne, no aj ostatní hráči podali špeciálny výkon, aký sme potrebovali. Splnili všetko, čo sme od nich chceli a posunuli svoj výkon na vyššiu úroveň," dodal Strachan.

 

Slovinci prehrali prvýkrát po piatich zápasoch, počas tohto obdobia v kvalifikácii dvakrát vyhrali a remizovali a v príprave s Poľskom uhrali výsledok 1:1. "Zaslúžené víťazstvo Škótska. Gratulujem domácim k veľmi dobrému výkonu. My sme nehrali tak, ako sme chceli. Najmä v prvom polčase sme neukázali žiadnu sebadôveru, agresivitu, guráž. Bol to slabý výkon. Za výsledok ako i výber hráčov som zodpovedný ja," povedal pre oficiálnu stránku slovinského zväzu tréner Srečko Katanec.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona