Škóti nastúpia doma proti Kanaďanom a Slovincom aj so skúseným Brownom

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 18:47 • 2 min
Škóti nastúpia doma proti Kanaďanom a Slovincom aj so skúseným Brownom

EDINBURGH - Tréner škótskej futbalovej reprezentácie Gordon Strachan nominoval 30 hráčov na blížiaci sa medzištátny prípravný duel proti Kanade (22. marca o 20.45 h SEČ v Edinburghu) a zápas proti Slovinsku (26. marca o 20.45 h SELČ v Glasgowe) v "slovenskej" F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

slovakia

left justify in out

Jediným hráčom v nominácii, ktorý nepôsobí na území Veľkej Británie, je 19-ročný krídelník bundesligového RB Lipsko Oliver Burke. Vo výbere figuruje aj skúsený 31-ročný stredopoliar Celticu Glasgow Scott Brown, ktorý vlani v auguste oznámil ukončenie kariéry v národnom mužstve, v novembri však už bol opäť jeho súčasťou. Nováčikmi sú krídelník AFC Bournemouth Ryan Fraser a záložník FC Fulham Tom Cairney.

Škótom patrí po minuloročnej časti kvalifikácie MS a štyroch odohraných kolách predposledná 5. priečka v tabuľke F-skupiny. Anglicko je s desiatimi bodmi lídrom "efka", Slovinsko má osem bodov, Slovensko šesť, Litva päť. Malta zatiaľ nebodovala. 

Nominácia škótskej futbalovej reprezentácie na medzištátny prípravný duel proti Kanade (22. marca o 20.45 h SEČ v Edinburghu) a zápas proti Slovinsku (26. marca o 20.45 h SELČ v Glasgowe) v "slovenskej" F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska: 


Brankári: Craig Gordon (Celtic Glasgow), David Marshall (Hull City/Angl.), Allan McGregor (Cardiff City/Angl.) 


Obrancovia: Ikechi Anya (Derby County/Angl.), Christophe Berra (Ipswich Town/Angl.), Grant Hanley (Newcastle United/Angl.), Russell Martin (Norwich City/Angl.), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers/Angl.), Andrew Robertson (Hull City/Angl.), Kieran Tierney (Celtic Glasgow), Lee Wallace (Glasgow Rangers) 


Stredopoliari: Stuart Armstrong, Scott Brown, James Forrest (všetci Celtic Glasgow), Barry Bannan (Sheffield Wednesday/Angl.), Oliver Burke (RB Lipsko/Nem.), Tom Cairney (FC Fulham/Angl.), Darren Fletcher, James Morrison, Matt Phillips (všetci West Bromwich Albion/Angl.), Ryan Fraser (AFC Bournemouth/Angl.), James McArthur (Crystal Palace/Angl.), John McGinn (FC Hibernian), Matt Ritchie (Newcastle United/Angl.), Robert Snodgrass (West Ham United/Angl.) 


Útočníci: Steven Fletcher, Jordan Rhodes (obaja Sheffield Wednesday/Angl.), Leigh Griffiths (Celtic), Chris Martin (FC Fulham/Angl.), Steven Naismith (Norwich City/Angl.) 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies