Skorumpovaní správcovia národného parku v Keni vraždia pytliakov slonov

NETKY.SK • 28 August 2014, 08:35 • 2 min
Skorumpovaní správcovia národného parku v Keni vraždia pytliakov slonov

NAIROBI - Organizácia na ochranu ľudských práv vyjadrila obvinenie, že skorumpovaní správcovia prírodnej rezervácie v Keni zabíjajú pytliakov, aby zakryli svoje tajné dohody s gangmi zabíjajúcimi slony kvôli lukratívnej slonovine. Informáciu dnes priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Organizácia Moslimovia za ľudské práva zdokumentovala za posledné tri roky zmiznutie a protiprávne zabitie 18 podozrivých pytliakov v oblasti kenského Národného parku Tsavo, ktoré je útočiskom divo žijúcich zvierat. V 70. rokoch minulého storočia sa tam nachádzalo 25.000 slonov, ale dnes ich zostalo len 11.000.
      

Francis Auma z moslimskej ľudskoprávnej organizácie uviedol, že obete, z ktorých mnohé boli etnickí Somálčania, svedkovia často videli vo väzbe Kenskej služby na ochranu divo žijúcich zvierat, ktorá okrem iného dohliada na dodržiavanie príslušných zákonov. Auma dodal, že telá sa neskôr našli v dažďových lesoch, kde ich konzumovali zvieratá.
      

V správe ľudskoprávnej organizácie sa uvádza, že správcovia národného parku páchali vraždy preto, aby zakryli svoje spolčenie s pytliakmi pri zabíjaní slonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies