Skoro 100 kg kokaínu pašovali v škatuliach s banánmi!

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 06:22 • 2 min
Skoro 100 kg kokaínu pašovali v škatuliach s banánmi!

MOSKVA - Polícia dnes v Moskovskej oblasti zhabala 95 kilogramov kokaínu. Ukrytý bol v nákladnom aute medzi škatuľami s banánmi, informovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Dodávka banánov prišla podľa polície z Ekvádoru. Auto zadržali v dedine Seljatino, kde bol sklad. "Našli sme päť škatúľ s kokaínom," informoval hovorca polície.

Podľa minuloročnej správy OSN sa priemerná cena za gram kokaínu na ruskom čiernom trhu pohybuje okolo 174 dolárov. Moskovská polícia zhabala veľkú zásielku drog aj počas prvých desiatich júlových dní. Išlo o viac ako 150 kilogramov heroínu v odhadovanej hodnote 60 miliónov dolárov. Podľa Federálnej služby pre kontrolu narkotík ho prepašovali zrejme z Afganistanu. Vlaňajšia správa OSN uvádza, že takmer štvrtina heroínu z Afganistanu prechádza cez strednú Áziu - 75 percent z tohto množstva je určených pre ruský trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona