Skopírovali karty, o výber peňazí sa pokúsili v Kambodži

NETKY.SK • 24 September 2015, 11:22 • 2 min
Skopírovali karty, o výber peňazí sa pokúsili v Kambodži

BRATISLAVA/HLOHOVEC - Skimmovacie zariadenie našli na jednom z bankomatov na Námestí Sv. Michala v Hlohovci.

slovakia

left justify in out

Nainštalovali ho tam 9. júla. Polícia teraz pátra po totožnosti dvoch mužov, ktorých zachytili kamery. Páchatelia skopírovali údaje z 28 platobných kariet klientov, ktorí bankomat použili. Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, 18. júla sa neznámy páchateľ pokúsil vybrať 2 400 eur z bankomatov v Kambodži. Banka postupne karty zablokovala, klientom nevznikla žiadna škoda. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri pátraní po neznámej dvojici, je možné oznámiť na linke 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.


Polícia upozorňuje, že pri zadávaní PIN kódu treba dôsledne zakryť klávesnicu pre prípad, ak by sa na bankomate nachádzala miniatúrna kamera. Polícia zároveň odporúča všímať si aj drobné odchýlky jednotlivých častí bankomatu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies