Skonfiškovali slávny luxusný hotel v Ríme spojený s mafiou

NETKY.SK • 13 November 2013, 09:30 • 2 min
Skonfiškovali slávny luxusný hotel v Ríme spojený s mafiou

RÍM - Jeden z najslávnejších luxusných hotelov v Ríme, Grand Hotel Gianicolo, skonfiškovali talianske úrady v utorok dvom podnikateľom napojeným na kalábrijskú mafiu 'Ndranghetu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Sinchua. "Toto ukazuje, kam až prenikli peniaze 'Ndranghety v talianskej metropole. Je dosť trúfalá v tom, kde všade prepiera svoje peniaze," uviedol policajný predstaviteľ, ktorého citovala talianska tlačová agentúra Ansa. Hotel stojí na rímskom pahorku Gianicolo, má 48 izieb, bazén a vlastné parkovisko.

Kúpil ho v roku 1990 magnát s nehnuteľnosťami Giuseppe Mattiani a jeho syn Pasquale - pred výročím katolíckej cirkvi v roku 2000 bol kláštorom a noví majitelia chceli profitovať z náboženského pútnického turizmu.

Polícia sa intenzívne zamerala na rodinu Mattianiovcov po tom, čo vyšetrovatelia v Ríme a kalábrijských mestách Reggio Calabria a Palmi skoordinovali svoje samostatné vyšetrovania.

Pri utorkovej operácii polícia skonfiškovala spoločnosti Mattianiovcov aj ďalší štvorhviezdičkový hotel v kalábrijskom plážovom meste Palmi. Podľa polície bol hotel Arcobaleno zhabaný spolu s ďalším nehnuteľným majetkom v hodnote vyše 150 miliónov eur. Pred piatimi rokmi sa ukázalo, že slávny bar Café de Paris na najluxusnejšej rímskej ulici Via Veneto, v ktorom taliansky režisér Federico Fellini nakrúcal svoj kultový film Sladký život, je v rukách 'Ndranghety. Tá "recykluje" svoje obrovské zisky z predaja kokaínu práve v talianskych veľkomestách. Táto kalábrijská mafia sa pokladá za najbohatšiu a najmenej preniknuteľnú mafiu Talianska. Podľa nedávnej správy prieskumnej agentúry Eurispes sa teraz ročné zisky 'Ndranghety z drog rovnajú trom percentám talianskeho hrubého domáceho produktu (HDP).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies