Skoncujte s nespavosťou raz a navždy

NETKY.SK • 18 November 2017, 09:26 • 2 min
Skoncujte s nespavosťou raz a navždy

BRATISLAVA - Občas nemôžeme zaspať, lebo sme vystavení celodennému stresu, občas nemôžeme zaspať pre pracovné či osobné problémy, ktoré si odnesieme „až do postele“… Síce podstatne menej často, no predsa viac než zriedka sa nespavosť objavuje ako chronický problém, ktorý by sme mali riešiť…

slovakia

left justify in out

S našimi radami skoncujete s nespavosťou rýchlo a ľahko. Vyskúšate to?

 

- Veľmi dobrou bylinkou je kozlík lekársky. Dajte 5 g koreňa kozlíka do 200 ml studenej vody, nechajte 24 hodín vyluhovať a sceďte. Vypite večer pred spaním.

- Nespavosť zaženiete aj mliekom. Stačí do horúceho mlieka pridať lyžicu medu.

- Vyskúšali ste už jablká pred spaním? Pred zalahnutím by ste sa nemali prejesť, ľahká večera je dobre stráviteľná a vaše telo tak nemusí vyprodukovať množstvo energie na strávenie jedla ale môže oddychovať.

- Studeneé nohy bývajú príčinou ťažkého zaspávania. Zahrejte ich trením a potom ich osprchujte studenou vodou. Poriadne osušte, premasírujte a choďte spať.

- Nechoďte do postele príliš neskoro. Ideálny čas je pred desiatou večer. Spánok od polnoci do druhej hodiny rannej je najlepší a najviac telo posiluje.

- Doprajte si horúci kúpeľ. Ten by mal trvať približne 15 minút, potom sa osušte a utekajte si lahnuť.

- Dobrému spánku pomáha nespať v príliš teplej miestnosti. Na spanie je lepšia chladnejšia miestnosť.

- Veľmi dôležitá je aj psychiká pohoda. Snažte sa ísť spať vyrovnaný. Ak máte veľa myšlienok, ktoré nemôžete dostať z hlavy je dobré si ich pred spaním trošku pretriediť a dostať ich z hlavy.

- Nezabúdajte tiež na čerstvý vzduch a pohyb. Prechádzka pred spaním vám len prospeje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies