Skončíte v pekle, varoval pápež mafiánov

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 12:57 • 2 min
Skončíte v pekle, varoval pápež mafiánov

VATIKÁN - František sa téme boja proti mafii venuje už od svojho nástupu do čela katolíckej cirkvi.

slovakia

left justify in out

Pápež František v piatok opäť zaútočil na členov mafie a vyzval ich, aby "prestali robiť zlo", v opačnom prípade "skončia v pekle". Pontifik mafiu vo svojich prejavoch často kritizuje už od nástupu čo čela katolíckej cirkvi. "Život, ktorý teraz žijete, vám neposkytne potešenie. Neposkytne vám šťastie," povedal na modlitebnom zhromaždení venovanom príbuzným obetí mafie. "Stále je čas neskončiť v pekle, čo je miesto, ktoré vás čaká, ak budete pokračovať na tejto ceste," varoval.

 

František sa tejto téme venoval aj vlani, keď blahorečil kňaza Pina Puglisiho. Toho členovia talianskej mafie zastrelili v roku 1993, pretože sa snažil chrániť deti predtým, aby sa pripojili k mafii. "Odoberal deti mafii, ktorá sa ho snažila poraziť tým, že ho zabije. Ale v skutočnosti to bol on, kto nakoniec vyhral," povedal pápež ešte vlani na ceremónii v Palerme známom aj pre rozšírený organizovaný zločin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies