Skončilo sa nakrúcanie českej komédie Hodinový manžel

NETKY.SK • 16 September 2014, 16:44 • 2 min
Skončilo sa nakrúcanie českej komédie Hodinový manžel

BRATISLAVA - V pondelok donakrúcali posledné zábery českého celovečerného filmu Hodinový manžel. Nakrúcalo sa v Jasnej a na Chopku. Ako prezradil režisér Tomáš Svoboda, scenár bol pôvodne námetom na televízny seriál.

slovakia

left justify in out

„S producentom sme sa však zhodli, že by to bolo dobré na celovečerný film,“ povedal Svoboda, ktorý vzápätí poznamenal, že komédia bude jeho filmovým debutom. „Je to o ľudskom priateľstve a o súboji pohlaví, pričom ani muži ani ženy z tohto súboja nevychádzajú ako víťazi,“ popísal.

 

Komédia vykresľuje príbeh štyroch hlavných hrdinov, dobrých priateľov, ktorí majú rozbehnuté spoločné podnikanie - ako vášniví vodnopólisti prevádzkujú bazén. V biznise však absolútne zlyhajú a bazén im hygiena zo dňa na deň vypustí. Začnú sa teda stretávať na jeho prázdnom dne, kde sa zrodí nápad začať podnikať ako hodinoví manželia. Netrvá to dlho a nájdu si stálu klientelu. Pravidelné zákazníčky však majú občas aj veľmi špecifické priania, čo sa partnerkám filmových hrdinov prestáva páčiť. Príbeh napokon graduje cestou do Tatier, kde príde nečakané rozuzlenie. 

 

Svoboda si podľa vlastných slov dal na prostredí filmu veľmi záležať. „Chcel som, aby to prostredie niečo znamenalo. Keď je niekto psychicky, rodinne i profesijne na dne, tak býva na dne bazéna, a keď chce zažiť život na vysokej nohe, príde do hôr, je to taká symbolika,“ vysvetlil. Komédiu nakrúcali len na dvoch miestach. Prevažná väčšina scén vznikla v nemeckom Limburgu, kde sa vraj filmovému tímu podarilo nájsť krásny bazén a záverečné zábery dotvorili v Nízkych Tatrách. 

 

Režisér podrobil rovnako starostlivému výberu aj herecké obsadenie. „Vedeli sme, že ide o komédiu, a preto som chcel obsadiť ľudí, ktorých poznám a o ktorých viem, že sú sami o sebe neskutočne vtipní a nebude tomu treba nič dodávať,“ povedal. V hlavných úlohách filmu sa napokon predstavia David Novotný, David Matásek, Bolek Polívka a Lukáš Latinák, ktorí zažívajú osobitné príbehy so svojimi partnerkami v podaní Jitky Čvančarovej, Lenky Vlasákovej a Evy Holubovej. Jedinú manželku stvárni Zuzana Norisová. Významnú úlohu zohrá tiež skupinka žien, v rámci ktorej sa v komédii objavia Simona Babčáková, Jana Stryková, Lenka Langová či Nina Divíšková. Menšej roly sa ujal aj herec Andy Hryc.

 

Svoboda je so svojím výberom spokojný. „Novotný, Latinák, Polívka a Matásek sú doslova jukebox na vtipy a nemusíte do nich ani nič hádzať. Niekedy si dokonca hovoria len jeden vtip a každý prednesie svoju variantu toho istého, takže ich vôbec neprekvapí pointa, lebo ho všetci poznajú, ale aj tak si ho povedia,“ povedal. 

 

Ako režisér prezradil agentúre SITA, ešte stále je na invalidnom dôchodku, nakoľko mu vo februári transplantovali obličku jeho ženy. Napriek tomu sa však naplno venuje nakrúcaniu a v dohľadnom čase ho čakajú tri nové inscenácie, z ktorých jednu sám režíruje. 

 

Film Hodinový manžel bude mať predpremiéru 11. decembra v Liptovskom Mikuláši, následne si budú môcť diváci vychutnať premiéru filmu v Bratislave a v Brne a 17. decembra sa objaví na plátnach kín v Prahe. Podľa odhadu režiséra by mal mať približne 100 minút.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona