Školy v Sydney evakuovali už druhýkrát za tri dni kvôli, bombovej hrozbe

NETKY.SK • 1 Február 2016, 09:06 • 2 min
Školy v Sydney evakuovali už druhýkrát za tri dni kvôli, bombovej hrozbe

SYDNEY - Niekoľko stredných škôl v austrálskom meste Sydney dnes po vyhrážkach evakuovali, a to už druhýkrát za posledné tri dni. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Úrady evakuovali alebo zatvorili celkovo deväť škôl, uviedli presný počet miestne médiá. "Každá škola zavádza preventívne opatrenia na zaistenie bezpečnosti svojich študentov a žiadni študenti neboli v nebezpečenstve," uviedlo ministerstvo školstva v austrálskom štáte Nový Južný Wales.

 

"Polícia je preventívne prítomná v každom tomto školskom zariadení," dodalo ministerstvo.

 

Denník Daily Telegraph uviedol, že vyhrážky sa podobali tým, ktoré dostali školy aj minulý týždeň. Množstvo škôl v dvoch štátoch Austrálie zatvorili na niekoľko hodín v piatok ráno 29. januára, v prvý deň nového školského roka v mnohých častiach krajiny.

 

Oficiálni predstavitelia uviedli, že elektronické vyhrážky bombami boli zaslané do mobilných telefónov na školských vrátniciach. Ani jedna z nich sa však neukázala ako pravá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies