Školy v Los Angeles po utorkovej vyhrážke znovu otvorili

NETKY.SK • 17 December 2015, 10:09 • 2 min
Školy v Los Angeles po utorkovej vyhrážke znovu otvorili

LOS ANGELES - Všetky verejné školy v kalifornskom Los Angeles sa dnes znovu otvorili - deň po tom, čo miestni predstavitelia zrušili vyučovanie celkovo pre 640.000 žiakov. Dôvodom bola e-mailová vyhrážka útokom bombami a strelnými zbraňami na školy, ktorá bola neskôr označená za nemiestny žart.

slovakia

left justify in out

Školský okrsok Los Angeles je v USA druhý najväčší, pripomenula tlačová agentúra Reuters.

 

Stredoškolskí študenti sa teda dnes vrátili do škôl a hneď museli zápasiť so skúškami, keďže sa končí polrok.

Polícia posilnila svoje počty v školských areáloch, aby upokojila tých, čo boli ešte nervózni z bezprecedentného zatvorenia škôl v predchádzajúci deň.

 

Úrady urobili v utorok rozsiahle pátranie v celom školskom okrsku Los Angeles, do ktorého patrí vyše 1000 škôl. Neskôr počas dňa oznámili, že budovy sú bezpečné a študenti sa do nich môžu vrátiť. Vyšetrovanie zamerané na zistenie odosielateľa poplašného e-mailu pokračovalo aj dnes.

 

E-mail podľa úradov smeroval cez Nemecko, ale pôvodné miesto odoslania bolo pravdepodobne niekde v okolí. Vyhrážka prišla takmer dva týždne po tom, čo manželia motivovaní Islamským štátom zastrelili v neďalekom kalifornskom meste San Bernardino 14 ľudí a ďalších 22 zranili.

 

Podobný e-mail bol odoslaný aj verejným školám v New Yorku, hoci predstavitelia mesta posúdili vyhrážku ako nemiestny žart a areály škôl nechali otvorené.

 

Na strednej škole vo Venice, časti Los Angeles, bol dnes ráno bežný ranný ruch - školské autobusy privážali študentov a ďalšie deti vystupovali z áut rodičov.

 

"Mám pocit, že moja dcéra bude dnes v škole v úplnom bezpečí," povedala matka, keď tam doviezla 14-ročné dievča. Dodala, že je na strane predstaviteľov, ktorí v utorok nariadili zatvorenie kôl.

 

"Je lepšie byť v poriadku, ako niečo ľutovať," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies