Školy v Bratislavskom kraji opúšťa 4 160 absolventov

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 13:14 • 2 min
Školy v Bratislavskom kraji opúšťa 4 160 absolventov

BRATISLAVA - Takmer 19 570 žiakov stredných škôl v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) si dnes prezvalo vysvedčenia a štúdium ukončilo 4 160 absolventov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

slovakia

left justify in out

„Verím, že končiaci žiaci, ktorí nejdú ďalej študovať na vysoké školy, sú pripravení zaradiť sa do pracovného života a nájdu si dobré uplatnenie,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Podľa Freša kraj chce zvýšiť záujem uchádzačov o štúdium na svojich školách a preto vytvorili podmienky na zaradenie nových študijných a učebných odborov. Ide napríklad o služby v cestovnom ruchu, obchodné a informačné služby, dizajn – priemyselný dizajn, elektromechanik – telekomunikačná technika či mechanik elektrotechnik. BSK plánuje v novom školskom roku 2013/2014 otvoriť viac ako 150 tried prvých ročníkov stredných škôl a obohatiť ponuku škôl v pôsobnosti kraja o nové študijné a učebné odbory, ktoré reagujú na aktuálne potreby trhu práce. 

Bratislavský samosprávny kraj má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 58 stredných škôl, z toho 37 stredných odborných škôl, dve jazykové školy, 14 gymnázií, dve konzervatóriá a tri spojené školy. Zamestnávajú takmer 2 600 ľudí a študuje na nich 19 567 žiakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies