Školy sa môžu prihlásiť na bezplatné školenia k e-schránkam

NETKY.SK • 1 Február 2017, 09:30 • 2 min
Školy sa môžu prihlásiť na bezplatné školenia k e-schránkam

BRATISLAVA - Školy môžu využiť bezplatné školenia k elektronickým schránkam, ktoré poskytuje Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES). Elektronickú schránku totiž musí mať zriadenú aj škola, keďže je tiež orgánom verejnej moci.

slovakia

left justify in out

"Školenia sú určené pre záujemcov, ktorí uprednostňujú konzultáciu či priame vysvetlenie problematiky ako spôsobu oboznámenia sa s novými poznatkami," uviedla hovorkyňa NASES Martina Slušná. Riaditelia i pracovníci splnomocnení na prácu so schránkou podľa jej slov získajú lepšiu zručnosť, spoznajú jednotlivé funkcie elektronickej schránky, majú možnosť priamo sa opýtať na špecifiká súvisiace s ich školou. V praxi by malo ísť teda najmä o pracovníkov zodpovedných za prijímanie, odosielanie klasickej listovej korešpondencie, vybavovanie žiadostí, odosielanie rozhodnutí.

 

"Školenia v súčasnosti prebiehajú štyrikrát do mesiaca v detašovanom pracovisku NASES na Trnavskej ceste 100/A v Bratislave, ale v prípade záujmu je ich možné realizovať i v regiónoch. Je potrebné si so sebou priniesť elektronický občiansky preukaz s čipom a mať prístup k elektronickej schránke školy," dodala Slušná.

 

Podľa jej slov za posledné tri mesiace využilo bezplatné školenia 33 materských a základných škôl. Zároveň NASES k 20.1.2017 eviduje 2450 zriadených elektronických schránok (vrátane tých, ktoré sú v procese zriadenia) z celkového počtu viac ako 5800 škôl a školských zariadení evidovaných v sieti ministerstva školstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona