Školy nakupujú notebooky drahšie ako bežní ľudia!

NETKY.SK • 8 November 2013, 09:32 • 2 min
Školy nakupujú notebooky drahšie ako bežní ľudia!

BRATISLAVA - Firma Datalan patrí medzi najväčších dodávateľov IT techniky pre štát. Napriek tomu podľa denníka Hospodárske Noviny predáva štátu svoje produkty drahšie než maloobchodné predajne bežným ľuďom.

slovakia

left justify in out

Príkladom sú nákupy Univerzity Komenského v Bratislave, ktorej Datalan predáva notebooky za ceny, ktoré sú aj o desať percent vyššie než je priemer. Pritom škola má s Datalanom uzatvorenú rámcovú dohodu, ktorá by okrem výhod mohla priniesť škole aj úspory. "Je smutné, že takáto firma nedokáže ponúknuť štátu svoje produkty za veľkoobchodné ceny", tvrdí bývalý šéf informatizácie na ministerstve financií Miloš Molnár. Denník si od univerzity vyžiadal zoznam počítačov, ktoré boli na túto zmluvu zakúpené v septembri a októbri tohto roku. Lekárska fakulta si kúpila napríklad notebooky značky HP po 672 eur, pričom ich priemerná cena na internete bola 610 eur. Podobné rozdiely v cene sme našli aj pri iných objednávkach. "Vaše porovnávanie nie je objektívne, pretože porovnáva zariadenia s rozdielnymi servisnými službami", reagovala pre denník marketingová riaditeľka Datalanu Eva Medvecká.

Viac informácií prináša denník na piatej strane v článku s názvom "Ľudia kúpia notebooky lacnejšie ako škola".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies