Školy na protest voči únosu dievčat zatvorili svoje brány

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 18:37 • 2 min
Školy na protest voči únosu dievčat zatvorili svoje brány

JOS - Množstvo nigérijských škôl vo štvrtok zavrelo svoje brány na protest voči únosu stoviek dievčat, ku ktorému sa prihlásili islamistickí extrémisti zo skupiny Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Školám sa nepáči ani podľa nich slabé úsilie vlády na nájdenie mladých žiačok. Na štvrtok večer je pred prezidentskou vilou v hlavnom meste Abuja naplánovaná aj demonštrácia za účasti rodín unesených dievčat.

 

Ozbrojenci z Boko Haram uniesli dievčatá v noci zo 14. na 15. apríla, keď zaútočili na dievčenské gymnázium a školáčky odviezli v nákladných autách na neznáme miesto. Asi 50 dievčatám sa podarilo utiecť, osud ostatných nie je známy. Skupina Boko Haram, ktorá znamená v preklade "západné vzdelávanie je zakázané", začala v roku 2009 povstanie proti vláde v štáte Borno, pričom len v tomto roku si násilnosti vyžiadali už najmenej 3000 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies