Školy môžu využiť elektronické testy na overovanie vedomostí žiakov

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 11:04 • 2 min
Školy môžu využiť elektronické testy na overovanie vedomostí žiakov

BRATISLAVA - V týchto dňoch majú základné a stredné školy možnosť využívať elektronické testy z databázy systému e-Test na školské overovanie úrovne vedomostí žiakov. Do dnešného dňa sa na testovanie prostredníctvom počítačov prihlásilo takmer 14.000 žiakov z 229 základných a stredných škôl.

slovakia

left justify in out

"Najväčší záujem o školské testy prejavili školy na 1. stupni ZŠ, na testovanie asi 5100 štvrtákov je doteraz pripravených 166 škôl," uviedla Martina Slušná z komunikačného odboru ministerstva školstva. Testovaním prejde aj okolo 5600 siedmakov a ôsmakov na 2. stupni 156 ZŠ. O elektronické testy z angličtiny prejavilo doteraz záujem 32 gymnázií a 3300 stredoškolákov.

 

Po úspešnej realizácii E-Maturity a E-Testovania 9 v marci a apríli tohto roka Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) pripravil pre školy ďalšie elektronické testy z vybraných predmetov. Ich absolvovanie je pre školy dobrovoľné a môže byť využité na ohodnotenie úrovne vedomostí žiakov na konci školského roka. "Som rada, že NÚCEM tak aj po ukončení národného projektu Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania pokračuje v aktívnom využívaní systému e-Test, rozširuje ponuku testov pre školy a pokračuje v napĺňaní a sprístupňovaní elektronickej databázy úloh," uviedla riaditeľka NÚCEM Romana Kanovská.

 

V máji je pre základné školy pripravených viacero testov pre štvrtákov zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky, pre žiakov 7. a 8. ročníka testy z matematiky a anglického jazyka úrovne A2. Žiaci stredných škôl sa môžu otestovať z anglického jazyka úrovne B1. Školám, ktoré sa zapoja do elektronických testovaní, NÚCEM zašle prostredníctvom systému e-Test reporty s vyhodnotením školských testov a výsledkami ich žiakov.

 

NÚCEM spustil e-testovanie v pondelok 9. mája a školy budú môcť preverovať koncoročné vedomosti svojich žiakov až do 27. mája. Školy, ktoré sa ešte chcú prihlásiť, môžu tak urobiť do 25. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies