Školy dostanú viac ako pol milióna eur za mimoriadne výsledky žiakov

NETKY.SK • 30 Október 2017, 10:26 • 2 min
Školy dostanú viac ako pol milióna eur za mimoriadne výsledky žiakov

BRATISLAVA - Približne 529-tisíc eur rozdelí Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ) školám za úspechy ich žiakov na celoslovenskej či medzinárodnej súťaži alebo olympiáde.

slovakia

left justify in out

Využiť ich môžu na odmeňovanie učiteľov, ktorí pripravovali žiakov na súťaže, olympiády alebo sa zúčastňovali na tvorbe medzinárodného projektu. Finančný príspevok môžu školy využiť aj na nákup didaktickej techniky a učebných pomôcok, na úhradu nákladov súvisiacich s pobytom žiakov na súťažiach alebo na aktivity súvisiace s účasťou školy v medzinárodných projektoch a programoch.

„Teší ma množstvo žiakov, ktorí sa úspešne zapájajú do riešenia olympiád a ďalších súťaží, vrátane medzinárodných. Vysoký počet ocenených umiestnení potvrdzuje, že máme na Slovensku veľa šikovných a nadaných žiakov,“ uviedla v tlačovej správe ministerka školstva Martina Lubyová.

Rezort školstva týmto spôsobom oceňuje prácu škôl a ich pedagógov s nadanými žiakmi od školského roka 2006/2007. Dosiahnuté výsledky sú obodované, pričom jeden bod má hodnotu 200 eur. V minulom školskom roku školám vyplatili 486-tisíc eur. Oproti minulému roku dostanú školy o 43-tisíc eur viac.

 

Vôbec najúspešnejšou školou je Športové gymnázium na Triede SNP v Banskej Bystrici patriace pod Banskobystrický samosprávny kraj. Za úspechy svojich žiakov dostala príspevok 12 400 eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies