Školy dostanú 483-tisíc za mimoriadne výsledky žiakov

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:16 • 2 min
Školy dostanú 483-tisíc za mimoriadne výsledky žiakov

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva rozdelí školám za mimoriadne výsledky ich žiakov 483-tisíc eur. Odmena príde škole, ak bol jej žiak úspešný na súťaži, olympiáde či v medzinárodnom projekte. Školy by mali peniaze dostať už v najbližších dňoch. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

slovakia

left justify in out

Peniaze môžu školy použiť viacerými spôsobmi. Jednou z možností je aj odmeňovanie učiteľov, ktorí pripravovali žiakov na súťaže a predmetové olympiády alebo sa zúčastňovali na uskutočňovaní medzinárodného projektu. Peniaze môžu použiť aj na nákup didaktickej techniky a učebných pomôcok, na úhradu nákladov súvisiacich s pobytom žiakov školy na súťažiach alebo aj na aktivity súvisiace s účasťou školy v medzinárodných projektoch a programoch.

 

Zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti okresných úradov získala maximálny počet bodov a teda aj najvyššiu finančnú odmenu Spojená škola na Novohradskej v bratislavskom Ružinove, ktorej ministerstvo pošle 3 480 eur. Zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti vyšších územných celkov získalo maximálny počet bodov a odmenu 8 800 eur Konzervatórium na Tolstého 11 v bratislavskom Starom Meste. Medzi školami v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí získa najviac Základná škola na Tribečskej ulici v Topoľčanoch, ktorej pošlú 6 400 eur. Pri školách v zriaďovateľskej pôsobnosti neštátnych zriaďovateľov získa najviac Cirkevné gymnázium sv. Mikuláša zo Starej Ľubovne, celkovo 5 400 eur. Zo všetkých zriaďovateľov získal maximálny počet bodov Košický samosprávny kraj, celkovo 44 120 eur.

 

Ministerstvo hodnotilo 628 škôl, z ktorých je 204 v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí, 295 v zriaďovateľskej pôsobnosti vyšších územných celkov, 54 v zriaďovateľskej pôsobnosti okresných úradov v sídle kraja a 75 v zriaďovateľskej pôsobnosti neštátnych zriaďovateľov. Zoznam súťaží, predmetových olympiád, medzinárodných projektov a programov na nový školský rok zverejňuje ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke do 15. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona