Školu v obci Chorvátsky Grob začnú stavať v máji budúceho roku

NETKY.SK • 7 November 2014, 15:11 • 2 min
Školu v obci Chorvátsky Grob začnú stavať v máji budúceho roku

BRATISLAVA - Stavebné práce na škole v Chorvátskom Grobe sa začnú v máji 2015. Kolaudáciu stavby a materiálové vybavenie školy plánujú v auguste budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo zápisu zo stretnutia k príprave projektovej dokumentácie pre výstavbu novej základnej školy s materskou školu na Čiernej vode. Agentúru SITA o tom informovala zástupkyňa starostu obce Chorvátsky Grob Miroslava Jonášová.

 

Cieľom stretnutia bolo zosúladiť tím pracovníkov a ich úloh pre prípravu projektovej dokumentácie pre územné a stavebné konanie na novú základnú školu. Na stretnutí sa zúčastnila riaditeľka školy Daniela Leštinská, zástupcovia spoločnosti MCST a.s., špecializovaní projektanti pre projektovanie škôl a modulárnych systémov, pracovníci stavebného úradu ako i vybraní členovia komisií pri obecnom úrade. 

 

V obci Chorvátsky Grob v okrese Senec postavia základnú školu napokon na futbalovom ihrisku. Umiestnenie na ihrisku kritizovali viacerí poslanci za časť Chorvátsky Grob. Ako povedal začiatkom augusta pre agentúru SITA poslanec Ján Granec, poslanci za Chorvátsky Grob boli za výstavbu školy, chceli však získať súhlas občanov, že sa môže stavať na jedinom futbalovom ihrisku. Ďalšie možné riešenie bolo podľa neho nájsť iný obecný pozemok, kde by mohli postaviť školu. Jonášová však namietala, že obec nemá k dispozícii iné plochy na výstavbu školy v jej vlastníctve a plochy vhodné pre školu by teda obec musela kúpiť. 

 

V súčasnosti má obec Chorvátsky Grob podľa Jonášovej približne 5 000 obyvateľov s nahláseným trvalým pobytom, no aj ďalších 2 500 až 3 000 obyvateľov, ktorí tu trvalý pobyt nahlásený nemajú. V obci majú pritom iba jednu základnú školu od prvého do štvrtého ročníka, ktorú navštevuje približne 100 detí. Väčšina školákov chodí do základnej školy v mestskej časti Vajnory. Zároveň majú v obci jednu materskú školu, ktorá pre nevyhovujúce priestory budovy materskej školy, sídli v prenajatých priestoroch obchodného centra. Navštevuje ju približne 230 škôlkarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies