Školám zapojeným do projektu Infovek 2 sa menia webové a e-mailové služby

NETKY.SK • 16 December 2020, 06:33 • 2 min
Školám zapojeným do projektu Infovek 2 sa menia webové a e-mailové služby

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR dáva do pozornosti školám, že v týchto dňoch prebieha migrácia ich e-mailových schránok do Microsoft Office 365 A1. V dôsledku toho sú školám postupne vypínané e-mailové služby.

slovakia

left justify in out

Heslá už dnes
Podľa informácie od spoločnosti Slovak Telekom, a. s. by mala byť migrácia ukončená do dnešného dňa (stredy 16. decembra 2020). Následne bude zmenené nastavenie smerovania pošty na nové schránky. V dnešných hodinách budú školám rozposielané heslá do nových schránok, ktoré budú môcť používať.

 

img

 

"Chceli by sme upozorniť, že niektorým školám budú ešte postupne nabiehať staré e-maily z pôvodnej schránky. Celý pôvodný obsah by mal byť prístupný najneskôr do piatka 18. decembra 2020.

 

V prípade akýchkoľvek problémov s prihlásením sa do novej schránky sa školy môžu obrátiť na podporné pracovisko spoločnosti Slovak Telekom, a. s. na emailovú adresu: appstore@telekom.sk.

 

Prečo sa to deje?
Migrácia e-mailových schránok škôl je nevyhnutná, keďže rezort školstva v zmysle požiadavky Úradu pre verejné obstarávanie realizuje kroky smerujúce k definitívnemu ukončeniu zmluvy so spoločnosťou Slovak Telekom, a. s. na služby projektu Infovek 2.

 

img

 

Nebolo možné ich vyčleniť

Táto zmluva zahŕňa predovšetkým poskytovanie dátových služieb pre školy. Podľa informácie od spoločnosti Slovak Telekom, a. s. budú ukončením zmluvy na projekt Infovek 2 taktiež ukončené webové a e-mailové služby pre školy. Tieto služby neboli súčasťou zmluvy o poskytnutí dátových služieb medzi ministerstvom a spoločnosťou Slovak Telekom, a. s. a nie je teda možné ich z končiacej zmluvy vyčleniť a objednať na ďalšie obdobie.

 

Spoločnosť Slovak Telekom, a. s. poskytuje aktuálne e-mailové služby pre približne 1 600 škôl v Slovenskej republike. V zmysle rozhodnutia tejto spoločnosti budú služby ukončené k 31. decembru 2020.

 

img

 

Na adresu školy, alebo dohľadané manuálne 
V danej situácii, ktorú nezapríčinilo ministerstvo školstva, sa rezort obracia na všetky školy s prosbou o trpezlivosť. Prihlasovacie údaje do novej schránky budú prioritne zaslané na adresy škôl, ktoré sa prihlásili v danom termíne do migrácie. Následne budú manuálne dohľadávané kontakty na ostatné školy, ktorým z nejakého dôvodu prihlasovacie údaje neboli doručené, školy budú kontaktované telefonicky.

 

img

 

Kontakty v prípade problémov
V prípade, že ani po 17. decembri 2020 nebude e-mailová schránka niektorých škôl funkčná, je potrebné sa telefonicky obrátiť na Helpdesk spoločnosti Slovak Telekom, a. s. na číslo 0800 123 369 alebo e-mailom na edu@telekom.sk.

 

V prípade ďalších otázok alebo nejasností kontaktujte Centrum podpory používateľov Dátového centra rezortu školstva na telefónnom čísle 0800 138 033 alebo emailom na helpdesk@iedu.sk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies