Školáka zatkli keď si pomýlili jeho hodiny s bombou: Dostal pozvanie od Obamu a Zuckerberga

NETKY.SK • 17 September 2015, 11:12 • 2 min
Školáka zatkli keď si pomýlili jeho hodiny s bombou: Dostal pozvanie od Obamu a Zuckerberga

HOUSTON – Malý Ahmed Mohamed (14) prežil deň ako na horskej dráhe. Najskôr ho zatkli, potom dostal pozvanie do Bieleho domu a Facebooku.

slovakia

left justify in out

Štrnásťročný vynálezca priniesol do školy vlastnoručne vyrobené hodiny. Ahmed ukázal svoj vynález učiteľovi na texaskej škole MacArthur High a ten mu povedal: „Je to pekné, ale radím ti aby si to už žiadnemu inému učiteľovi neukazoval.“

 

Keď začali jeho hodiny na ďalšej hodine zvoniť, učiteľka poprosila Ahmeda, aby jej zariadenie priniesol a povedala, že „to vyzerá ako bomba“. Zavolala políciu, chlapca zatkli a vypočúvali ho piati dôstojníci. Chlapca následne suspendovali.

 

 

 

Policajné vyšetrovanie následne ukázalo, že sa jedná o hodiny a nie o bombu. Jeho otec Mohamed Elhassan Mohamed verí, že jeho syn sa stal obeťou antipatií voči islamu. „Chcel vynájsť dobré veci pre ľudstvo, ale pretože sa volá Mohamed a kvôli 11. septembru, môjho syna zadržali ako kriminálnika,“ povedal Ahmedov otec.

 

Keď sa o prípade dozvedel Barack Obama, prostredníctvom twitteru pozval malého vynálezcu do Bieleho domu.

 

 

 

Podobne zareagoval aj zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg, ktorý chlapca pozval do centrály Facebooku.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies