Školák (16) dobodal v Británii učiteľku: Dostal doživotný trest

NETKY.SK • 4 November 2014, 07:00 • 2 min
Školák (16) dobodal v Británii učiteľku: Dostal doživotný trest

LONDÝN - Britský školák Will Cornick (16) dostal doživotný trest po tom, ako sa dnes priznal k tomu, že dobodal "nenávidenú" učiteľku na smrť pred zdesenými spolužiakmi počas vyučovania na strednej škole v severnom Anglicku.

slovakia

left justify in out

Chlapec, v čase zločinu 15-ročný, zavraždil v apríli Ann Maguirovú (61) kuchynským nožom. Podľa úradov ide o prvé zabitie britského učiteľa žiakom za takmer 20 rokov. Zločin vyvolal rozruch po celej krajine, kde sú násilné činy v školách zriedkavé, napísala tlačová agentúra Reuters.
      

Odsúdený si podľa rozhodnutia súdu musí z doživotného trestu odpykať za mrežami najmenej 20 rokov. "Tento tragický prípad šokoval národ," uviedol šéf oddelenia pre sociálnu prácu na regionálnej prokuratúre Peter Mann. Dodal, že tínedžer vôbec neprejavil ľútosť nad tým, čo spáchal. "Hoci jeho hlboká nenávisť voči Ann sa zdá nepochopiteľná, je nám úplne jasné, že chladnokrvný útok proti nej pokojne a metodicky plánoval," vysvetlil Mann.
      

Chlapec napadol medzi žiakmi obľúbenú učiteľku Maguirovú pred približne 30 školákmi na Katolíckej strednej škole Božieho tela v anglickom meste Leeds, 280 kilometrov severne od Londýna. Sedemkrát ju bodol kuchynským nožom do chrbta a krku.
      

Maguirová, matka dvoch detí, učila španielčinu a náboženskú výchovu. V škole pracovala takmer 40 rokov a v lete mala odísť do dôchodku. Polícia uviedla, že vražda bola bezprecedentná a nikto ju nemohol predvídať. Miestny predstaviteľ polície dodal, že neexistuje jasné vysvetlenie chlapcovej nenávisti voči učiteľke a že odsúdený má "slušných a zodpovedných" rodičov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies