Školáci z Ile-de-France už môžu chodiť na exkurzie a výlety

NETKY.SK • 2 December 2015, 13:10 • 2 min
Školáci z Ile-de-France už môžu chodiť na exkurzie a výlety

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo školstva počínajúc dnešným dňom zrušilo zákaz školských exkurzií a výletov v oblasti Ile-de-France, ktorý platil od teroristických útokov v Paríži, informovala dnes televízna spoločnosť BFMTV.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo napriek tomu neodporúča, aby školy organizovali exkurzie a výlety na turistami vyhľadávané miesta v Paríži a okolí. Neodporúča ani exkurzie do dejiska prebiehajúcej konferencie OSN o klimatických zmenách, ktorá sa koná v areáli výstaviska na parížskom predmestí Le Bourget.


Pôvodne mal zákaz výletov platiť do 6. decembra. Ministerstvo školstva a parížska prefektúra sa po celkovom zhodnotení situácie rozhodli zrušiť zákaz skôr.
Všetky naplánované výlety a exkurzie však školy musia ministerstvu oznámiť vopred.


Teroristické útoky, ktoré sa odohrali večer 13. novembra, si vyžiadali 130 obetí na životoch a vyše 350 zranených. Ich dejiskami boli kaviarne, reštaurácie a hudobný klub v 10. a 11. obvode Paríža, ako aj národný futbalový štadión Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona