Policajná akcia v Galante, Zoltán vyrobil v dome bojový plyn!

NETKY.SK • 18 September 2014, 17:10 • 2 min
Policajná akcia v Galante, Zoltán vyrobil v dome bojový plyn!

GALANTA - Žiaci Základnej školy Zoltána Kodálya s vyučovacím jazykom maďarským v Galante majú riaditeľské voľno, dôvodom je rozsiahla policajná akcia na Švermovej ulici.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry už niekoľko dní zaisťujú rôzne chemické látky, ktoré našli v rodinnom dome v blízkosti školy. Širšie okolie domu uzavreli, podľa Martina Krčmárika z Národnej kriminálnej agentúry nie sú ľudia v okolí ohrození. 

 

Polícia zatkla 41-ročného Zoltána, ktorý mal v dome nelegálne laboratórium. Vyrábal v ňom drogy a výbušniny. Zoltán má vyštudované tri vysoké školy s chemickým zameraním. Podľa našich informácií polícia zaistila aj látku, ktorá sa podobá bojovému plynu sarín. Okrem toho mal vo svojom laboratóriu chemialie na výrobu zbraní hromadného ničenia.

 

Školáci prišli na vyučovanie po predĺženom víkende v utorok 16. septembra, na základe príkazu polície ich poslali predčasne domov. Od stredy majú riaditeľské voľno, ktoré môže trvať ešte niekoľko dní. Škola má podľa riaditeľky Hajnalky Oláhovej 330 žiakov. Zaisťovanie dôkazov a odvoz chemických látok bude podľa Krčmárika trvať zhruba do konca týždňa. 

 

 

 

 

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry rozbehli ešte v pondelok v Galante, Jelke a Sládkovičove akciu súvisiacu s drogovou trestnou činnosťou a nedovoleným ozbrojovaním. Vykonali sedem domových prehliadok a sedem prehliadok iných priestorov. Vyšetrovateľ v tejto súvislosti obvinil tri osoby, ktoré polícia zadržala. Obvineným hrozí väzenie na 10 až 15 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona