Školáci dostali dnes namiesto polročného vysvedčenia výpis

NETKY.SK • 31 Január 2012, 11:38 • 2 min
Školáci dostali dnes namiesto polročného vysvedčenia výpis

Školáci dostali dnes namiesto polročného vysvedčenia výpis

slovakia

left justify in out

img

Vyše 700.000 žiakov základných a stredných škôl dostali dnes  namiesto polročného vysvedčenia prvýkrát výpis klasifikácie prospechu a správania. Výpis nie je verejnou listinou a nevydáva sa na predpísanom tlačive schválenom ministerstvom školstva ani podľa schváleného vzoru.
Ak rodič bude chcieť vidieť riadne vysvedčenie svojho dieťaťa, musí oň písomne požiadať školu. "Vysvedčenie za prvý polrok, teda doklad na predpísanom tlačive, má škola povinnosť vydať na základe písomnej žiadosti plnoletého žiaka alebo zákonného zástupcu žiaka," informovalo TASR ministerstvo školstva.
Šéf rezortu Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) zavedenie zmeny vo vydávaní vysvedčení odôvodňoval tým, že polročné vysvedčenia sa často vrátili pokrčené, nedali sa naspäť vložiť do tlačiarne. Školy museli začať vydávať žiakom polročné hodnotenia na extra tlačivách, čo zvyšovalo byrokraciu.
Koniec prvého polroku žiakom prinesie jednodňové prázdniny, ktoré tento rok pripadajú na piatok (3.2). Vyučovanie v druhom polroku však štartuje už v stredu - prvý februárový deň a končí sa 29. júna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies