Škola zrušila študijný program podporovaný rodinou Billa Cosbyho

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 14:57 • 2 min
Škola zrušila študijný program podporovaný rodinou Billa Cosbyho

USA - Vedenie americkej Spelman College zrušilo študijný program, ktorý zriadili vďaka finančnému daru od rodiny herca Billa Cosbyho.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatosemročný rodák z Philadelphie a jeho manželka Camille venovali inštitúcii v roku 1988 až 20 miliónov dolárov. Hovorkyňa dievčenskej školy Audrey Arthur potvrdila, že peniaze vrátia Clara Elizabeth Jackson Carter Foundation, ktorú založila spomínaná hercova manželka.


Predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) v súčasnosti čelí viac než 40 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom celkovo ho zažalovalo päť z jeho údajných obetí. Judy Huth na herca podala žalobu za sexuálne obťažovanie, zvyšné štyri ženy zas za urážku na cti, pretože ich Cosby prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Komik požiadal o zamietnutie týchto žalôb. Kalifornský najvyšší súd nedávno nevyhovel žiadosti o zamietnutie obvinenia spomínanej Huth. Cosby teda bude musieť poskytnúť výpoveď pod prísahou.


Tento mesiac sa dostali na verejnosť informácie, že sa herec v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex. Komikov právnik Patrick O'Connor následne uviedol, že sedatíva, ktoré Cosby podal ženám, ľudia v 70. rokoch minulého storočia bežne používali na zvýšenie sexuálneho apetítu.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies