Škola v Rakúsku prestala cvičiť jógu, prekážala kresťanským rodičom

NETKY.SK • 9 Október 2014, 07:59 • 2 min
Škola v Rakúsku prestala cvičiť jógu, prekážala kresťanským rodičom

VIEDEŇ - Základná škola v dedine Dechantskirchen na juhovýchode Rakúska vyradila z vyučovania hodiny jógy na základe požiadavky matky jedného zo žiakov, podľa ktorej boli cvičenia v rozpore s kresťanským učením.

slovakia

left justify in out

Riaditeľka Maria Hoferová pre denník Kleine Zeitung uviedla, že jógu začali v škole cvičiť tento rok a spočiatku proti tomu žiadny rodič neprotestoval, nemenovaná žena však neskôr varovala, že už len samotný názov má na deti "negatívne účinky". Podľa učiteľky Ingrid Karnerovej sťažovateľka údajne argumentovala tým, že jógu "nedovoľuje Biblia". Školská inšpektorka Helga Thomannová rozhodnutie podporila slovami, že do vyučovacích osnov "nepatrí nič, čo zachádza do Ďalekého východu či dokonca ezoteriky".

Jóga má svoj pôvod v hinduizme a budhizme. Zatiaľ čo niektoré formy si zachovávajú silné puto s týmito náboženstvami, iné sa stali široko uznávanými ako telesná a duševná terapia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona