Skoky na lyžiach: Morgenstern je po páde v stabilizovanom stave

NETKY.SK • 11 Január 2014, 13:09 • 2 min
Skoky na lyžiach: Morgenstern je po páde v stabilizovanom stave

SALZBURG - Dvadsaťsedemročný trojnásobný olympijský víťaz zostane z preventívnych dôvodov na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Salzburgu minimálne do pondelka.

slovakia

left justify in out

Rakúsky skokan na lyžiach Thomas Morgenstern je po svojom piatkovom ťažkom páde v rakúskom Kulme v stabilizovanom stave. Prostredníctvom komuniké o tom po sobotňajších vyšetreniach v nemocnici v Salzburgu, ktoré dopadli uspokojivo, informoval národný zväz ÖSV.

"Noc bola bez komplikácií," uvádza sa v tlačovej správe. Dvadsaťsedemročný trojnásobný olympijský víťaz Morgenstern zostane z preventívnych dôvodov na jednotke intenzívnej starostlivosti minimálne do pondelka. Utrpel zranenia hlavy a pomliaždenie pľúc. Pri piatkovom druhom tréningovom pokuse na "mamuťom" mostíku HS-200 v stredisku Tauplitz/Bad Mitterndorf v Kulme stratil vo vzduchu rovnováhu a spadol z výšky približne šesť metrov na hlavu i chrbát. Spod mostíka ho odniesli členovia záchrannej služby. Po nekoordinovanom náraze bol chvíľu v bezvedomí, ale rýchlo sa z neho prebral. "Môže hýbať nohami i rukami, čo je veľmi dôležité," povedal pre ORF ešte pred prevozom lekár rakúskej reprezentácie Herbert Leitner. 

Druhý muž celkového poradia v pondelok skončeného 62. ročníka prestížneho podujatia Turné štyroch mostíkov mal po mesiaci ďalší ťažký pád. V polovici decembra musela Morgensterna z pretekoch v nemeckom Titisee-Neustadte transportovať helikoptéra do nemocnice vo Freiburgu. Osemnásobný zlatý medailista z majstrovstiev sveta a dvojnásobný držiteľ veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári stratil po odraze kontrolu nad pravou lyžou a už nedokázal "ustáť" svoj let. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona