Skok: Premiér Fico chce len zakryť kauzu Váhostav-SK, je preňho hrozbou

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 14:53 • 2 min
Skok: Premiér Fico chce len zakryť kauzu Váhostav-SK, je preňho hrozbou

BRATISLAVA - Vystúpenie predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) pred médiami, v ktorom dnes hodnotil tri roky svojej vlády, bolo len marketingovým divadlom s cieľom prekryť kauzu Váhostav-SK. Tvrdí to mimoparlamentná strana SKOK, podľa ktorej nitky tejto kauzy smerujú až k predsedovi vlády a strane Smer-SD.

slovakia

left justify in out

"Premiér sa dnes chcel pochváliť výsledkami tejto vlády v oblasti konsolidácie verejných financií. Zabudol však priznať, že vláda tieto výsledky dosahuje na základe atakov voči živnostníkom, malým a stredným podnikateľom, ale aj bežným zamestnancom," upozornila hovorkyňa strany SKOK Martina Medzayová.
     

Podľa jej stanoviska tento typ politického marketingu bude Smer-SD predvádzať zrejme až do volieb. "Žiadne zásadné zmeny a reformy v prospech občanov totiž jednofarebná vláda za tri roky nedokázala urobiť a ani už neurobí. Preto pôsobenie tejto vlády vníma SKOK ako obdobie premárnených príležitostí," dodala Medzayová.
     

Premiér dnes oznámil, že druhý sociálny balíček vládna strana Smer-SD politicky definitívne schváli 23. mája a okamžite spustí jeho realizáciu bez ohrozenia verejných financií. Zo svojej pozície garantoval dôsledné naplnenie všetkých opatrení z prvého aj druhého balíčka. "Sme vláda, ktorá plní svoje programové vyhlásenie a záväzky nad jeho rámec prijaté vo forme prvého a druhého balíčka. Sme vláda, ktorá je aktívna a nemá strach prijímať rozhodnutia a niesť za ne aj zodpovednosť," podčiarkol.
     

Pripomenul, že bez zadlžovania štátu, zvyšovania spotrebných daní, DPH a deficitu vláda bola schopná nielen primerane chrániť ľudí pred nepriaznivými dôsledkami krízy, ale aj ponúknuť nové prvky sociálneho štátu. Tie sa v rokoch 2014 až 2015 prejavili práve v podobe prvého sociálneho balíčka na zlepšenie sociálnej úrovne. Ako zdôraznil, vláda si za ním, napriek kritike, stojí.
     

Podľa Fica viaceré vyhlásenia opozičných politikov dnes jasne naznačujú, že v prípade zostavenia pravicovej vlády po budúcoročných parlamentných voľbách, nezostane z oboch balíčkov kameň na kameni. "Pod zámienkou akejsi nesystémovosti pravicová vláda nepochybne podstatnú časť týchto opatrení zruší, pretože sa s nimi nevie hodnotovo stotožniť," upozornil s tým, že sa zastaví rast minimálnej mzdy, v Zákonníku práce sa opätovne posilní postavenie zamestnávateľov na úkor zamestnancov, spustí sa lavína zvyšovania cien energií a zruší sa bezplatné cestovanie vlakom. "Vyčítať však nesystémovosť zmien a reforiem našej vláde nemá žiadnu oporu," konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona