SKOK: Odoslal hromadnú pripomienku, chce chrániť práva mladých športovcov

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 10:28 • 2 min
SKOK: Odoslal hromadnú pripomienku, chce chrániť práva mladých športovcov

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana SKOK odoslala hromadnú pripomienku k novému zákonu o športe, v ktorom žiada zavedenie ochrany práv maloletých športovcov a ich rodičov. Tie sú podľa predstaviteľov strany v súčasnosti v niektorých zväzoch a kluboch potláčané a situácia umožňuje klubom vytĺkať peniaze a iné plnenia z rodičov pri preregistrácii maloletých detí.

slovakia

left justify in out

SKOK uznáva, že nový zákon o športe prináša mnohé pozitívne prvky. "Na druhej strane však obsahuje ustanovenia, ktoré z maloletých detí robia novodobých nevoľníkov v rukách športových klubov. SKOK preto pripravil hromadnú pripomienku k návrhu zákona, ktorú mohla verejnosť podpísať aj elektronicky. Počas pár dní sa podarilo zozbierať viac ako 500 podpisov občanov, a tým pádom sa predkladatelia zákona budú musieť touto pripomienkou zaoberať," vysvetlil autor hromadnej pripomienky a člen výkonnej rady SKOK Rastislav Antala.

 

Strana verí, že sa jej v rámci vyhodnocovania pripomienok podarí do zákona dostať paragraf, ktorý bude ochraňovať práva maloletých športovcov a ich rodičov pri výbere športového klubu. "Je nemysliteľné, aby zákon umožnil športovým klubom robiť biznis pri preregistrácii maloletých detí,“ povedal Antala.

 

Podľa poslanca NR SR Martina Chrena na jednej strane zákon garantuje právo športovca si vybrať športový klub a na druhej strane mu toto právo v ďalšom článku berie. "Preto navrhujeme do zákona doplniť ochranu maloletých detí, aby neboli vydané napospas svojvôli športových zväzov a klubov a tiež, aby boli zabezpečené ústavné práva rodičov pri výchove detí,“ dodal Chren.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona